Počitniški program Mediadom: Titina

Prizorišče: Mediadom Pyrhani

Zvrst: Projekcija risanega filma

Datum: 22.02.2024 ob 10.00

Vstopnina: Vstop prost

Opis

Družinski pustolovski film o resnični psički Titini je zabavna in vznemirljiva zgodba o skoraj pozabljenem raziskovalnem popotovanju: osvajanju severnega tečaja s cepelinom leta 1926.

Italijanski aeronavtski inženir Umberto Nobile uživa mirno življenje s svojo ljubljeno psičko Titino, ki ga je tako očarala, da jo je rešil z rimskih ulic. Nekega dne dobi klic z daljnega severa. Pokliče ga Roald Amundsen, slavni norveški raziskovalec. Naroči mu, naj izdela velikanski cepelin, s katerim bi skupaj osvojila severni tečaj. Nobile zagrabi priložnost, da se vpiše v zgodovino. S sabo vzame malo terierko Titino in nenavadna trojica se odpravi na ekspedicijo na zadnji neodkriti kraj na Zemlji. Podvig jim uspe, vendar se po njem moška začneta prepirati, komu naj pripade slava … Skozi oči štirinožne zvezde Titine odkrivamo zgodbo o osvajanju neznanega, zmagi, porazu in predanosti.

Titina je bila resnična psička z neobičajno življenjsko potjo, ki jo je vodila od krutega življenja na zakotnih rimskih ulicah do veličastnega pogleda na severni tečaj. Film, ki so ga navdihnili resnični dogodki, deluje na različnih ravneh, zato v njem lahko uživajo tako otroci kot odrasli.

Titina
Majcena terierka Titina vsa svoja čustva razkrije z značilno pasjo telesno govorico. Očara Nobileja, ki jo reši pred krutim življenjem na rimskih ulicah in jo poimenuje po hitu Billyja Murrayja Titina (1925). Titina obožuje udobje in dobre stvari v življenju. Ko jo Nobile vzame pod streho, ima vse, kar potrebuje: hrano, zavetje in ljubezen. Sploh ni navdušena nad dramatičnimi ekspedicijami in je povsem neprimerna za polarne dogodivščine. Titinina perspektiva razkrije, kako so majhne motivacije lahko gonilna sila velikih ljudi.

Več o filmu

______

Organizatorji: Avditorij Portorož, DPM Piran, ZKD Piran, OI JSKD Piran, podpora: Občina Piran

Ne spreglejte

20.02.2024

10.00

Mediadom Pyrhani

Projekcija risanega filma

Počitniški program Mediadom: Pat in Mat - Mojstra na delu

Vstopnina: Vstop prost

21.02.2024

10.00

Mediadom Pyrhani

Lutkovna predstava za otroke

Počitniški program Mediadom: O starki zimi in njenih pomočnikih

Org.: Gledališče Bičikleta

Vstopnina: Vstop prost

23.02.2024

10.00

Mediadom Pyrhani

Lutkovna predstava za otroke

Počitniški program Mediadom: Bonton za male lumpe

Org.: Gledališče Bičikleta

Vstopnina: Vstop prost