Lutkovno gledališče Maribor: Zlatolaska in trije medvedi

Prizorišče: Avditorij Portorož

Zvrst: Lutkovna predstava

Datum: 26.2.2022 ob 10.30

Primerno za: 3 leta in več

Vstopnina: 5 €

Opis

PO LJUDSKIH MOTIVIH 

Zlatolaska je radovedna deklica, ki z odprtimi očmi občuduje svet, ki jo obdaja. Sončno jutro zazna v vsej njegovi lepoti in polnosti: opazi oblake, občuduje metulje in cvetje, pa tudi poskočni zajček ne uide njenemu pogledu. Steče za njim, vendar se ji ne pusti ujeti. Zlatolaska ga vneto išče v grmovju, za drevesi … in naenkrat se znajde globoko v gozdu. Izgubljena tava med drevjem in namesto potke, ki bi jo vodila domov, ugleda hišo na jasi. Vstopi, saj ne ve, da v njej prebivajo medvedi. V hiši je vsega po troje: tri sklede kaše, trije stoli, tri postelje … različnih velikosti. Zlatolaska poišče pravšen stolček, skledo in posteljo zase. Poje kašo iz najmanjše sklede, nehote polomi najmanjši stol, nato pa mirno zaspi v najmanjši postelji. Medvedi jo seveda najdejo in … varno pospremijo do doma.

Na prvi pogled preprosta zgodba otrokom ponudi spoznavanje razmerij in velikosti, hkrati pa ponudi številna vprašanja o smeli radovednosti in o mejah poseganja v intimni prostor drugih.

Režiser in avtor likovne podobe Silvan Omerzu

Igralci Barbara Jamšek, Vesna Vončina, Maksimiljan Dajčman k. g. in Gregor Prah

Avtorja priredbe Silvan Omerzu in Saša Eržen

Lektorica Metka Damjan

Avtor glasbe Vasko Atanasovski

Kostumografa Mojca Bernjak in Silvan Omerzu

Oblikovalec svetlobe Miljenko Knezoci

Oblikovalec zvoka Jure Auguštiner

Izdelovalci scene Lucijan Jošt, Branko Caserman in Igor Vidovič

Izdelovalci lutk in scenskih elementov Silvan Omerzu, Žiga Lebar, Primož Mihevc, Nina Šabeder in Nikolas Erdelji (študijsko)

 

Premiera — 21. november 2019

Trajanje:35 min

Galerija