Stand-up v Gledališču 2023: Perica Jerković, Aleš Novak, Alen Borišek

Prizorišče: Gledališče Tartini Piran

Zvrst: Stand-up komedija

Datum: 30.11.2023 ob 19.30

Vstopnina: 16 € na dan predstave, 13 € v predprodaji (nudimo brezplačno parkiranje v PH Amfora v Piranu)

Opis

V četrtek, 30.11. 2023 ob 19.30 uri bo na odru Gledališča Tartini Piran uprizorjena celovečerna stand-up komedija, na kateri bodo nastopili in z domislicami ter štosi občinstvo nasmejali Perica Jerković, Aleš Novak ter Alen Borišek.

Prireditev "Stand-up v Gledališču" v organiziaciji Avditorija Portorož-Portorose, je z leti postala tradiconalna prireditev v mestu, kjer se vsako leto predstavijo različni priznani slovenski stand-up komiki.

O nastopajočih:

Perica Jerković je eden najizkušenejših stand-up komikov pri nas, letos obeležuje 20. obletnico delovanja. Od leta 2003 je izvedel okrog 3000 nastopov v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Črni Gori, Makedoniji, pa tudi v Italiji, Avstriji, Grčiji in Angliji. Gostoval je na vseh večjih festivalih stand-up komedije v tem delu Evrope. Največjo prepoznavnost je pri nas dosegel s celovečerno stand-up komedijo Rojen v Jugi, svoj drugi solo šov je poimenoval Homo Selfiens: Zgodovina selfi butla. Na televizijo je uvrstil tudi krajši comedy special s starševsko tematiko, Stendap predstavlja: Perica Jerković. Nastopil je na roastih Vida Valiča in Lada Bizovičarja, kmalu pa se je na žaru znašel tudi sam. Z Urošem Kuzmanom je soustvaril predstavo Profesor Kuzman mlajši ter kasneje nastopil tudi na njegovem roastu. Z Gašperjem Bergantom in Boštjanom Gorencem - Pižamo je smeh izvabljal v šovu Brade, z Robertom Petanom v šovu Zbogom korona, mi gremo na dopust, z Alešem Novakom pa to trenutno počne v komediji Slovenec in pol.

Aleš Novak je stand up komik drugega, oz. tretjega vala stand up komedije pri nas. Po izobrazbi je ... eh, koga zafrkavam, sam pišem to predstavitev, tretja oseba ednine ni potrebna. Po izobrazbi sem kemijski inženir, delal sem na inštitutu Jožef Stefan ampak se s tem področjem ne ukvarjam več. Sedaj me lahko spremljate v skeč oddaji Skečoholiki in v oddaji Štartaj, Slovenija! In pa na stand up odrih širom Slovenije ... no, enkrat sem nastopil tudi v Grazu. Trenutno pa poleg Slovenca in pol s Perico nastopam tudi s starševsko komedijo Mali otroci, veliki problemi z Urošem Kuzmanom.

Alen Borišek je mladi očka, med ljubitelji žanra znan po črnem humorju. "Lepe plati življenja so smešne že same po sebi, zato so temne plati življenja tiste, ki potrebujejo pozornost komikov. Te so namreč pogosto temne le z ene strani, pravo barvo pa pokažejo šele, ko jih pogledamo pobližje", pravi.

________

Cena vstopnice v predprodaji je 13,00 EUR na dan predstave 16,00 EUR.

Predprodaja vstopnic na voljo na spletni strani in blagajni Avditorija ter v Mediadomu Pyrhani v času uradnih ur muzeja ter uro pred predstavo v Gledališču Tartini Piran.
Obiskovalcem nudimo tudi brezplačno parkiranje v Parkirni hiši Amfora (Fornače).

Galerija

Ne spreglejte

08.12.2023

19.30

Gledališče Tartini Piran

Piranski glasbeni oder - koncert

Severa Gjurin z zasedbo

Vstopnina: 20 € na dan koncerta, 16 € v predprodaji (nudimo brezplačno parkiranje v PH Amfora v Piranu)

27.12.2023

19.30

Gledališče Tartini Piran

Piranski glasbeni oder - koncert

Jure Lesar

Vstopnina: 20 € na dan koncerta, 15 € v predprodaji (nudimo brezplačno parkiranje v PH Amfora v Piranu)

12.01.2024

19.30

Gledališče Tartini Piran

Piranski glasbeni oder - koncert

Bakalina Velika

Vstopnina: 18 € na dan koncerta, 13 € v predprodaji (nudimo brezplačno parkiranje v PH Amfora v Piranu)