Lutkovno gledališče Maribor: Želodkova skrivnost

Prizorišče: Avditorij Portorož

Zvrst: Lutkovna predstava za otroke

Datum: 30.3.2024 ob 10.30

Vstopnina: 8 €

Opis

Zamisel za predstavo je izšla iz poglabljanja v bogato zakladnico basni in se razvila v zgodbo, ki razširja formo basni, a ohranja nekaj njenih bistvenih značilnosti. Basni so duhovite, slikovite in nevsiljivo poučne.

Na hrastu je samo en želod in vsaka od živali je prepričana, da mora biti njen. Vsaka to dejstvo utemeljuje z zanimivimi in duhovitimi argumenti. A želod nenadoma izgine. Živali začnejo izginotje raziskovati in obtoževati druga drugo. A v resnici je želodek odpihnil veter, ga položil na mehko zemljico, ga pokril s prstjo, da bo iz njega zrasel nov hrast in rodil dovolj želodkov za vse gozdne živali.

Živalski liki so otrokom blizu, poosebljene živali so dober vstop v zgodbo, so točka identifikacije, točka, ki omogoča branje pripovedi. Žolna, merjasec, srnjaček in veverica … vsaka s svojo prepoznavno obliko, z značajskimi lastnostmi, ki jim jih pripisujemo, omogočajo majhne in dragocene skice o zvitosti, bojazljivosti, pogumu, trmi … o vsem, kar otroci spoznavajo in bodo spoznavali v medosebnih odnosih.

Avtorica saša Eržen
Režiser in avtor likovne podobe Silvan Omerzu
Avtor glasbe Vasko Atanasovski
Igrajo Metka Jurc, Vesna Vončina, Danilo Trstenjak, Uroš Kaurin/Gregor Prah
Glas Miha Bezeljak
Izdelovalca lutk in scene Žiga Lebar in Silvan Omerzu

Premiera september 2022
Trajanje  35 min

Lutkovna predstava za otroke, starejše od treh let.

 

Galerija

Ne spreglejte

24.2.2024

10.30

Avditorij Portorož

Lutkovna predstava za otroke

Mini teater: Korenčkov palček

Vstopnina: 8 €