Piran Express

Prizorišče: Gledališče Tartini Piran

Zvrst: Piranski glasbeni oder - koncert

Datum: 03.03.2024 ob 19.30

Vstopnina: 13 € na dan koncerta, 10 € v predprodaji (nudimo brezplačno parkiranje v PH Amfora v Piranu)

Opis


Piranski Glasbeni oder: Piran Express - predstavitev albuma z gosti

Zgodba Piran Expressa se je začela jeseni 2020. Takrat sta se Dare Ravnikar, kitarist rock benda Hornets, in Gianni Collori, nosilec spomenice Faraoni z letnico 1967, ki je na nastopih skrbel za zvok Hornetsov, odločila, da poskusita z repertoarjem rock uspešnic iz 60. in 70. let zabavati in animirati mimoidoče po ulicah slovenskih obalnih mest. Ker je imel Dare na zalogi nekaj avtorskih pesmi, sta jih vključila v program in dober odziv je dal Daretu dodatno vzpodbudo. V nekaj mesecih je napisal dovolj pesmi, da sta se z Giannijem odločila vse skupaj tudi posneti.

Denis Horvat, multiinstrumentalist in producent, jima je prijateljsko ponudil snemanje in produkcijo v snemalnem studiu Gimme Shelter v Piranu. Ker se je Denisu zdela glasba zelo zanimiva, je posnel še manjkajoče instrumente in jeseni 2021 je bil material za prvi album pripravljen.

Duo se je spomladi 2022 preimenoval v Piran Express in povabil k sodelovanju basista Andreja Žiberta, katerega je kasneje zamenjal Ivo Vollmeier ter bobnarja Borisa Šika. Izkušeni glasbeniki z dolgoletnim stažem so se jasno opredelili igrati avtorsko glasbo z družbeno angažiranimi besedili.

V novembru 2023 so izdali prvi albuma, obenem pa se pripravljajo na ponoven odhod v studio, saj imajo že dovolj materiala za naslednji album.

________________________

Predprodaja vstopnic na voljo na spletni strani in blagajni Avditorija ter v Mediadomu Pyrhani v času uradnih ur muzeja.
Obiskovalcem nudimo tudi brezplačno parkiranje v Parkirni hiši Amfora (Fornače).

Ne spreglejte

15.03.2024

19.30

Gledališče Tartini Piran

Piranski glasbeni oder - koncert

NOAIR Akustično

Vstopnina: 15 € na dan koncerta, 12 € v predprodaji (nudimo brezplačno parkiranje v PH Amfora v Piranu)

10.05.2024

19.30

Avditorij Portorož

Koncert

Lara Baruca

Vstopnina: 20 € na dan koncerta, 16 € v predprodaji