Moje pesmi, moje sanje

Prizorišče: Amfiteater Avditorija Portorož

Tip predstave: Muzikal

Datum: 1.9.2018 ob 19:30

Vstopnina: Prodaja vstopnic: Eventim.

Opis

Muzikal Moje pesmi, moje sanje, bolj znan po istoimenskem filmu, je eden najbolj priljubljenih muzikalov vseh časov. Po izjemnem uspehu na Broadwayu, kjer je doživel kar 1443 ponovitev so ga preselili tudi na West End. Tam po 2385 ponovitvah še danes drži rekord najdlje predvajanega ameriškega muzikala v Londonu. Od prve uprizoritve leta 1959 je bil prikazan že v 17 500 različnih produkcijah širom sveta, letno pa si ga ogleda več kot 600.000 ljudi.

Z nesmrtno glasbo izpod peresa Richarda Rodgersa in resnično zgodbo družine von Trapp, ki jo je v scenarij oblikoval Oscar Hammerstein II., muzikal Moje pesmi, moje sanje nagovarja najgloblja čustva ljubezni do glasbe, družine in domovine. Sedem otrok, ki po smrti svoje mame ne sprejmejo nobene varuške, njihov oče, zaveden avstrijec stotnik von Trapp obravnava kot mornarje na svoji bojni ladji, ki ji je poveljeval v 1. svetovni vojni. Tik preden se iz obupa poroči z dunajsko baronico Elso Schraeder v njihova življenja vstopi nova varuška, postulantka Maria, ki v hišo vrne glasbo in veselje.

Producent: Nejc Avbelj. Dirigent: Simon Dvoršak. Asistent dirigenta: Iztok Kocen. Koncertni mojster: Matej Haas. Vocal Coach: Eva Černe. Režija in prevod: Nejc Lisjak. Koreografija: Špela Kralj. Scenografija: Urška Gregorič. Asistent scenografije: Avguštin Gales. Kostumografija: Nejc Lisjak, Milena Dolenc. Oblikovanje: Tjaša Krivec. Tehnična produkcija: Marko Krajšek. Fotografinja: Darja Štravs Tisu.

Glasba: Richard Rodgers. Besedila: Oscar Hammerstein II.. Scenarij: Howard Linsday in Russel Crouse. Po knjigi “Hvalnica družine Trapp” Marie Auguste Trapp. 

Predstava je pripravljena v posebnem sodelovanju z R&H Theatricals Europe.

Org.: NAGP Produkcija d.o.o..  

Več na http://mojepesmimojesanje.si/

Prodaja vstopnic: Eventim.

Galerija

Ne spreglejte

25.8.2018

20.30

Amfiteater Avditorija Portorož

Muzikal

Muzikal Mamma mia!