Mef in Narodnoosvobodilni bend

Prizorišče: Gledališče Tartini Piran

Zvrst: Piranski glasbeni oder - koncert

Datum: 17.02.2023 ob 19.30

Vstopnina: na dan koncerta 20 €, v predprodaji 15 € (nudimo brezplačno parkiranje v PH Amfora v Piranu)

Opis

Piranski glasbeni oder: Mef in Narodnoosvobodilni bend

Mef in Narodnoosvobodilni bend predstavljajo izdelek z naslovom Ljubljanska 45. To ni običajen glasbeni izdelek. Najprej preseneti njegova forma. Album je namreč knjiga s tem naslovom. Ni Na Drini čuprija, niti Satanovi stihi, je pa zanimivo poletno branje o hiši na tem naslovu in o ljudeh, ki še vedno živimo v njej in o tistih, ki so skoznjo prepotovali njena in naša osemdeseta in devetdeseta leta.
Knjiga govori tudi o nastajanju zbirke pesmi s tem istim naslovom, ki jo kupec knjige lahko posluša z linkovskim dolpotegom ali pa s priloženo zgoščenko oziroma USB klučkom za tiste, ki niso vešči glasbe v oblakih. Pesmi so nastajale v času pandemije in zato so smo si vzeli čas zanje. V.Studiu Hendrix Radia Koper smo jih gnetli s pomembno pomočjo producenta Andree Effeta in nekaterih gostujočih prijateljev ter popolnih neznancev z drugega konca sveta. Rezultat je 11 novih pesmi od katerih radijski poslušalci že poznajo Čevlje za ples, Sputnik in Kot se zdi.  V zasedi pa čakajo še nekatere. Album bodo predstavljali tja do pomladi, ko se bo zvrstila večina nastopov.  Ne bodo igrali kjerkoli ampak tam, kjer verjamejo, da ljudje znajo glasbo tudi poslušati. Album bomo predstavljali v naslednji postavi:

Drago Mislej Mef - ak. kitara in vokal
Armando Šturman - kitare, ukulele in vokal
Gorast Radojevič - bas, melodica in vokal
 

Aljoša Mislej - sinth in različna zvočenja
Gregor Brajkovič - bobni

Predprodaja vstopnic na voljo na spletni strani in blagajni Avditorija ter v Mediadomu Pyrhani v času uradnih ur muzeja.
Obiskovalcem nudimo tudi brezplačno parkiranje v Parkirni hiši Amfora (Fornače).

Galerija

Ne spreglejte

03.03.2023

19.30

Gledališče Tartini Piran

Piranski glasbeni oder - koncert

Rudi Bučar Trio

Org.: Rudi Bučar Trio

Vstopnina: na dan koncerta 18 €, v predprodaji 16 € (nudimo brezplačno parkiranje v PH Amfora v Piranu)