Jani Kovačič in Miran Košuta "Giorgio Gaber(ščik)"

Prizorišče: Gledališče Tartini Piran

Zvrst: Piranski glasbeni oder - koncert

Datum: 07.04.2023 ob 19.30

Vstopnina: na dan koncerta 15 €, v predprodaji 12 € (nudimo brezplačno parkiranje v PH Amfora v Piranu)

Opis

Giorgio Gaber(ščik) - Od popevk do teatrskih pesmi, izbor poslovenjenih uspešnic. Koncert Janija Kovačiča in Mirana Košute.

Slovenist in glasbenik Miran Košuta ter kantavtor Jani Kovačič sta združila ustvarjalne moči in pod naslovom Od popevk do teatrskih pesmi predstavila glasbo priznanega italijanskega ustvarjalca Giorgia Gabra. Ta je na odrih nastopal vse od šestdesetih let minulega stoletja do prvih let tretjega tisočletja: Kovačič (kitara, vokal) in Košuta (klaviature, vokal) bosta publiki predstavila nabor Gabrovih pesmi.

Koncert posvečen Giorgiou Gaberju od rock'n'roll začetkov v Milanu, preko popevk San Rema do resnega in cenjenega izvajalca teatro canzone – gledaliških celovečernih koncertov. Gaber je od navdušenega najstnika in občudovane TV zvezde pristal v skepticizmu intelektualca. Pot enega najboljših italijanskih kantavatorjev, katerega oče je slovenskih korenin.

Giorgio Gaber je prava zgodovina italijanske popularne glasbe. Začel je z rock'n'rollom v znamenitem milanskem klubu Santa Tecla. Nakar je v šesdesetih nastopal na San Remu in veliko na televiziji RAI. V sedemedesetih se je prelevil v resnega in cenjenega izvajalca gledaliških celovečernih koncertov. Skoraj vsake leto je pripravil nov program pesmi s katerim je nastopal po Italiji. Nešteti intervjuji in navdušene kritike so ga ustoličile za vest Italije. Od začetnega angažiranega socialista se prelevi razočaranega intelektualca. Navkljub temnim temam njegovih nastopov v osemdesetih je bil vsak njegov projekt izjemno odmeven. Pot enega najboljših italijanskih kantavatorjev, katerega oče je slovenskih korenin, je hkrati zgodovina italijanske glasbe..

---

Predprodaja vstopnic na voljo na spletni strani in blagajni Avditorija ter v Mediadomu Pyrhani v času uradnih ur muzeja.
Obiskovalcem nudimo tudi brezplačno parkiranje v Parkirni hiši Amfora (Fornače).

Ne spreglejte

28.4.2023

20.00

Gledališče Tartini Piran

Glasba, Ples

Žigan Krajnčan & Fusion Reactor

Vstopnina: na dan dogodka 12 €, v predprodaji 10 € (nudimo brezplačno parkiranje v PH Amfora v Piranu)

05.05.2023

19.30

Gledališče Tartini Piran

Piranski glasbeni oder - koncert

Teo Collori & Vasko Atanasovski quartet

Vstopnina: na dan koncerta 20 €, v predprodaji 18 € (nudimo brezplačno parkiranje v PH Amfora v Piranu)