40. Piranski glasbeni večeri - Moira Cauzzo in corr. Ricardo Ali Alvarez

Prizorišče: Križni hodnik Minoritskega samostana Piran

Tip predstave: Koncert komorne glasbe

Datum: 26.7.2018 ob 21.00

Vstopnina: 14 €, 12 € za študente in upokojence

Opis

MOIRA CAUZZO – violina in RICARDO ALÌ ALVAREZ – klavir 
Moira Cauzzo se je rodila l. 2003 v Sorengu v Švici. Začela je študirati violino pri treh letih. Trenutno je študentka profesorice Anne Modesti Cavadini v pripravljalnem oddelku Konservatorija italijanske Švice. Leta 2017 je bila sprejeta na oddelku pre-college na mannheimski Visoki šoli za upodabljajočo umetnost. Pri sedmih letih je zmagala absolutno prvo nagrado na XVIII mednarodnem tekmovanju »Andrea Postacchini« v Fermu.  V letih 2012 in 2016 je v svoji kategoriji prejela prvo nagrado s posebnim priznanjem na švicarskem glasbenem tekmovanju v organizaciji Mladine. Decembra 2012 je izvajala kot solistka Romanco v f duru L. van Beethovna z Mladinskim orkestrom italijanske Švice pod vodstvom Danieleja Giorgija. Maja 2013 je prejela 1. nagrado s pohvalo na tekmovanju “International Young Talents with Orchestra” v Barlassini. V letih 2015 in 2017 je igrala v triu in kot solistka na milanskem gradu Sforzesco v sklopu projekta Fondazione Monzino-Le mani sapienti. Julija 2016 se je predstavila v duu s pianistom Ricardom Ali Alvarezom v Morcote (Concerti dei restauri). Istega leta je nastopala kot solistka v skladbi Havanaise Camilla Saint-Saënsa z državnim orkestrom Severnega Kavkaza I. I. Safanov v Kislovodsku (Rusija). Julija 2017 je v sklopu manifestacije Alte Meister-Junge Dirigenten igrala Mendelssohnov Koncert za violino in orkester op. 64 s Filharmoničnim orkestrom iz Baden-Badna.

Mehiški pianist Ricardo Ali Alvarez je študiral na konservatorijih Morelia (Mehika), v Hannovru (Nemčija, prof. Nökleberg) in v Luganu (prof. Nora Doallo). Prejel je številna priznanja na različnih tekmovanjih, kot npr. l. 2009 prvo nagrado na tekmovanju “A. Morales-Yamaha” v Mexico-City, l. 2010 prvo nagrado na tekmovanju Ponce v Toluci (Mehika). Nastopa kot solist in v komornih skupinah v mnogih evropskih državah in v najbolj znanih mehiških koncertnih dvoranah, kjer sodeluje tudi s priznanimi dirigenti in pomembnimi orkestri. Z Radijskim Orkestrom italijanske Švice je v Luganu igral 3. koncert za klavir in orkester S. Rahmaninova. Izdal je svoj prvi CD z naslovom Altrisuoni, v katerem so skladbe Liszta, Debussyja in Ponceja. Je korepetitor v razredu Marca Rizzija na Visoki šoli za glasbo »Reina Sofia« v Madridu in v Ticino Musica v Luganu.


Mednarodni komorni festival Piranski glasbeni večeri že štiri desetletja ponuja vrhunske poletne koncerte v Piranu, kjer se čudovita zvočna kulisa postavlja ob bok arhitekturni. Programska in organizacijska zaveza uvrščata festival med elito komornih festivalov. Namen festivala je nadaljevati z glasbeno tradicijo, začeto s slovitim violinistom in skladateljem Giuseppejem Tartinijem ter Accademio dei Virtuosi iz 18. stoletja in krepiti čezmejno sodelovanje. Programska pestrost se kaže tako v izvajalskih zasedbah kot v izboru avtorjev oziroma obdobij, ki jih le-ti predstavljajo: od srednjeveške pesmi preko baročnih mojstrov, velikanov klasicizma, do romantikov in sodobnih skladateljev ter glasbenih novitet uveljavljajočih se skladateljev. V štiridesetih letih je na Piranskih glasbenih večerih nastopilo preko 230 solistov in ansamblov iz Slovenije in tujine. Koncerti Piranskih glasbenih večerov umeščajo Piran v središče unikatnega vrhunskega komornega muziciranja v slovenski Istri in širše. Vabljeni k poslušanju.


Četrtki ob 21.00 v Križnem hodniku Minoritskega samostana sv. Frančiška Asiškega, Piran

5.7.      KVARTET ACCADÉMIA
12.7.    SRĐAN BULATOVIĆ in DARKO NIKČEVIĆ, kitarski duo
19.7.    BRIN BERNATOVIČ in DIANA GRUBIŠIĆ ĆIKOVIĆ, duo harf                        
26.7.    MOIRA CAUZZO – violina in RICARDO ALÌ ALVAREZ – klavir        

Tako kot zadnje dve leti, je tudi letos umetniški vodja programa direktorica Avditorija Portorož-Portorose MgA. Dragica Petrovič 

Programska knjižica Piranskih glasbenih večerov

Galerija