NOAIR Akustično

Prizorišče: Gledališče Tartini Piran

Zvrst: Piranski glasbeni oder - koncert

Datum: 15.03.2024 ob 19.30

Vstopnina: 15 € na dan koncerta, 12 € v predprodaji (nudimo brezplačno parkiranje v PH Amfora v Piranu)

Opis

Piranski Glasbeni oder: NOAIR akustično - premierni akustični nastop

Obalna zasedba NOAIR jadra po različnih indie žanrih. Glasbeni apetit štirice, ki se je z leti okrepil skozi različne izkušnje in v različnih žanrih ter projektih, se v besedi NOAIR združuje kot konkretnomistična gmota, ki sproža povišan srčni utrip ter napetost v možganih. Njihov glasbeno performativni pohod sega od alternativnega popa do surovega indie rocka, pri čemer sledi sodobne elektronske scene niso izključene. Rezultat je tako zmes indie žanrov, ki svojo estetiko gradi na sodobnem zvoku, pa vendar z ozirom na preteklega. Vprašanja, ki si jih postavljajo, se v obliki družbenega komentarja dotikajo tako aktualnih družbenih problematik kot večnih, osebnih preizpraševanj.
Proti koncu leta 2017 so se NOAIR preizkusili tudi v intimnem svetu akustike. Kljub temu, da sporočilnost ostaja enaka, se popolnoma predrugačeni aranžmaji lahko interpretirajo kot popolnoma nova zgodba, ki daje prednost mehkobi, kreativnosti ter zvočnemu prostoru. Novonastali izraz tako vsebuje sledi klasičnega kantavtorskega popa, gipsy swinga, bossa nove, sambe ter psihadeličnih vložkov. Neposredna intimnost, ki se v ušesa maže bolje, kot maslo na kruh.

________________________

Predprodaja vstopnic na voljo na spletni strani in blagajni Avditorija ter v Mediadomu Pyrhani v času uradnih ur muzeja.
Obiskovalcem nudimo tudi brezplačno parkiranje v Parkirni hiši Amfora (Fornače).

Ne spreglejte

03.03.2024

19.30

Gledališče Tartini Piran

Piranski glasbeni oder - koncert

Piran Express

Vstopnina: 13 € na dan koncerta, 10 € v predprodaji (nudimo brezplačno parkiranje v PH Amfora v Piranu)

10.05.2024

19.30

Avditorij Portorož

Koncert

Lara Baruca

Vstopnina: 20 € na dan koncerta, 16 € v predprodaji