10. Festival evropskega in mediteranskega filma (prestavljeno na 29.1.-1.2.2020)

Prizorišče:

Tip predstave: Filmske projekcije

Datum: 27.11.2019-30.11.2019

Vstopnina: Vstop prost.

Opis

10. FEMF je zaradi posledic nedavnih poplav v Gledališču Tartini Piran prestavljen na termin 29.1.-.1.2.2020.

Spoštovani ljubitelji filma,
Piran, arhitekturni in kulturni dragulj Sredozemlja, je že v srednjem veku privabljal izjemne ljudi in pomembne goste. Številni ga nikoli ne pozabijo, veliko pa je takšnih, ki se vanj vračajo večkrat. Zaradi izjemne kulturne dediščine ali pa zgolj zato, da v tem čudovitem kraju preživimo svoj prosti čas, se v Piran vračamo vsi. Tokrat v svoji sredini ponovno gostimo ljubitelje kulture, umetnosti in filma iz Sredozemlja in širše Evrope. Občina Piran tako s ponosom gosti deseti Festival evropskega in mediteranskega filma, ki je odraz naraščajoče evropske filmske ustvarjalnosti. Tudi slovenska filmska produkcija je bogata in povezovalna, kljub zahtevnim finančnim izzivom, ki so vselej prisotni. Z medsebojnim sodelovanjem in z vizijo za prihodnost bomo ovire še naprej premagovali skupaj. 
Đenio Zadković, župan Občine Piran

Drage filmoljubke in filmoljubci!
Letošnjo izvedbo Festivala evropskega in mediteranskega filma smo zamaknili v pozno jesen, ko je tudi podnebje bolj naklonjeno zadrževanju v kinodvoranah. Le nekaj dni po Ljubljanskem filmskem festivalu boste filmski navdušenci tudi na Obali lahko uživali v izbranih mojstrovinah, ki so letos prejele nominacije ter nagrade na največjih svetovnih festivalih. Devet celovečercev se je znašlo v Tekmovalnem programu, štirje med Evropskimi mojstri, pet v Šolsko-vzgojnem programu in pet v fokusu, kjer izpostavljamo sodobno italijansko produkcijo. Pokazali vam bomo razvpito Razbijalko sistema, pa glasbeno-socialni Ritem udarcev, nov film Kena Loacha Medtem ko vas ni bilo, kontroverzni Obtožujem! Romana Polanskega ter še eno ugledno mednarodno koprodukcijo – Tommaso, če naštejemo samo tiste, ki so vidni od daleč. Stopite bliže, preglejte katalog, izdelajte si svoj urnik in pripeljite tudi otroke. Priložnost je na dlani. Žiga Valetič, selektor festivala

Na jubilejnem, 10. FEMFu bo na ogled 25 filmov iz kar 18 držav. 
Vstopnine ni!

Org.: Fivia, Vojnik v sodelovanju z: Občina Piran, ZKD Piran, Mediadom Pyrhani, OI JSKD Piran, Avditorij Portorož-Portorose.
Spletna stran festivala www.femf.si.