Vpis Abonmajčka 2019/20

Prizorišče: Avditorij Portorož

Tip predstave: Gledališke predstave za otroke od 3.leta dalje

Datum: 02.09.2019-27.09.2019

Vstopnina: Cena Abonmajčka je 20 €, vstopnica za posamezno predstavo za izven 5 €.

Opis

Abonmajček zloženka

Gledališki abonma za otroke - Abonmajček 2019/2020 vključuje 5 predstav, ki bodo uprizorjene od oktobra dalje praviloma ob sobotah dopoldne ob 10.30 v Glavni dvorani Avditorija Portorož.
Natančne datume uprizoritev bomo objavljali v mesečnih programih. 

Pravila:
Ob vpisu si bom izbral/a sedež v dvorani.
Prejel/a bom abonentsko izkaznico, na kateri je zapisana številka sedeža.
Abonentsko izkaznico bom prinesel/a na vsako predstavo, saj brez nje ne morem vstopiti v dvorano.         
Po pošti bom prejemal/a mesečnik in obvestila, s pomočjo katerih bom spremljal/a, kdaj bodo na sporedu abonmajske predstave.
Kdor me bo spremljal na predstavo, mora imeti svojo abonentsko izkaznico ali kupiti vstopnico.    
Za dodatne informacije bom poklical/a v Avditorij Portorož – Portorose na številko 05/676 67 77.

Vpis Abonmajčka je možen od 2. do 27. 9. 2019.

Cena Abonmajčka: 20 €

Program Abonmajčka je, tako kot minule tri sezone, sestavila direktorica MgA. Dragica Petrovič.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa.


Zavod Enostavno prijatelji

PIKA NOGAVIČKA IN GUSAR VAL

(Potovanje na otok zakladov)


Igrata: Senta Lavrič, Uroš Lavrič.

Pomorska pustolovščina gusarja Vala in Pike Nogavičke, ki otroke dvigne na noge. Pogumni gusarski kapitan Val je našel strgan starodaven zemljevid, ki vodi do otoka zakladov. Medtem ko išče manjkajoči del zemljevida, mu načrte prekriža najmočnejša, najbolj zabavna in najpogumnejša punca na svetu, Pika Nogavička.

Trajanje: 35 minut. 
Predstava je primerna za otroke stare od 3. do 10. leta.


Družinsko gledališče Kolenc
OBUTI MAČEK

Mačja predstava, v kateri glavni junak mijavka, nosi škornje, klobuk in je nasploh zelo zabaven, iznajdljiv ter zelo nenavaden. Le kdo ne pozna mačka, ki si na tace navleče škornje, na glavo povezne klobuk in že postane najpogumnejši maček daleč naokoli?! S svojo iznajdljivo pretkano mačjo pametjo in skupaj s prijatelji tako svoji gospodarici Gašperini priskrbi obleko, grad, za povrhu pa še princa …
Predstava, nastala po čudoviti pravljici o najbolj posebnem mačku daleč naokoli, ki nas ne le nasmeje, ampak nevsiljivo nauči tudi nekaj življenjskih resnic …

Trajanje: 45 min
Predstava je primerna za otroke od 3. leta dalje. 


Šentjakobsko gledališče Ljubljana

BESNE BASNI

Režija: Andrej Jus

Ko mama daje spat sinka Borjo, si ta za lahko noč zaželi pravljico o najrazličnejših vozilih. Tedaj pribrenči besna čebelica - moralna avtoriteta in glavna cenzorka za pravljice -, ki česa takega ne more dopustiti. Okara ju, mami pa dovoli pripovedovati le pravljice, v katerih nastopajo živali, pravljice, ki jim rečemo basni. A ker Borja zlepa ne zaspi, mu uspe mamo vedno znova preprositi za novo pravljico, in tako se zvrsti kar nekaj zgodbic.
V njih boste izvedeli marsikaj: kam bosta zavili počasni želvi, ki se srečata po zelooo dolgem času; kateri kozliček bo prvi prečkal brv; kaj se zgodi, ko mravljinček najde listek za loto; ali bo zlobni tolpi svizcev uspelo pretepsti bika; kaj počneta gosenici na lepotnem tekmovanju metuljčic; ali je kamen, ki ga sraka proda zajčku, res čaroben; bo osamljeni zajček našel prijatelje za igro … In ne nazadnje - ali bo Borja na koncu vendarle zaspal? Seveda vsi držimo pesti, da čebelica ne bo več besnela.

Po predstavi bo otroke obiskal in obdaril Dedek Mraz. 


Zavod Enostavno Prijatelji

LEDENA PRAVLJICA 
(Vsak bi rad imel ledeno moč)

Sestra Ledeni kraljici zavida ledeno moč in si želi postati popularna tako kot ona. V ledenem gradu najde staro skrinjo. V njej pa Ledeno knjigo, kjer je zapisano čisto vse o zamrzovanju. Med delanjem uroka jo preseneti Ledena kraljica, ki ji sestrino početje niti malo ni všeč. Sledi prepir, med prepirom pa Ledena kraljica po nesreči zamrzne svojo sestro.

Trajanje: 35 minut
Predstava je primerna za otroke stare od 3. do 10. leta.


ČARODEJ BOGDAN 
Čarovniški prah

Predstave Čarodeja Bogdana navdušujejo majhne in velike otroke, pa tudi babicam in dedkom ni dolgčas. Skupaj se boste zabavali in tudi naučili kakšen čarovniški trik….

 


Galerija