Abonmajček - gledališki abonma za otroke

Prizorišče: Avditorij Portorož

Tip predstave: Gledališke predstave za otroke

Datum: Vpis Abonmajčka: 03.09.2018- 28.09.2018

Vstopnina: 20 €

Opis

Zloženka ABONMAJČEK/MINI ABBONAMENTO

ABONMAJČEK //Otroški abonma Avditorija Portorož – Portorose

Z nakupom Abonmajčka za sezono 2018/19 si boš lahko ogledal/a 5 predstav, ki bodo na sporedu praviloma ob sobotah dopoldne.

Pravila:
Ob vpisu si bom izbral/a sedež v dvorani.
Prejel/a bom abonentsko izkaznico, na kateri je zapisana številka sedeža.
Abonentsko izkaznico bom prinesel/a na vsako predstavo, saj brez nje ne morem vstopiti v dvorano.         
Po pošti bom prejemal/a mesečnik in obvestila, s pomočjo katerih bom spremljal/a, kdaj bodo na sporedu abonmajske predstave.
Kdor me bo spremljal na predstavo, mora imeti svojo abonentsko izkaznico ali kupiti vstopnico.    
Za dodatne informacije bom poklical/a v Avditorij Portorož – Portorose na številko 
05/676 67 77.

Vpis Abonmajčka do 28. 9. 2018.
Cena Abonmajčka: 20 €

Program Abonmajčka je, tako kot minuli dve sezoni, sestavila direktorica MgA. Dragica Petrovič.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa.


Šentjakobsko gledališče Ljubljana
LJUBLJANSKI ZMAJ - ZA PRIJATELJE FRANCI

Avtorja: Damijan Perne, Žiga Sedmak
Dramatizacija in režija: Žiga Sedmak
Scenografija: Saša Strnad
Kostumografija: Bojan Vister
Glasbena oprema: Darja Hlavka Godina
Oblikovanje giba: Meta Černe

Igrajo:

Friderik III. Habsburški: Urh Props, k.g.
Eleonora Helena Portugalska, njegova žena: Jasmina Bejtovič
Maksimiljan, njun sin: Mark Šerbec, k.g.
Kuharica Rozi: Dijana Mikić
Vitez Arčibald: Dragan Remškar
Poldisimus, Kletar Hinko: Maks Lesar, k.g.
Franci Zmaj: Jan Zgonc, k.g.
Prvi nepridiprav: Srečko Kermavner
Drugi nepridiprav: Bojan Vister

Besedilo igrice o Ljubljanskem zmaju Franciju govori o življenju na Ljubljanskem gradu v preteklosti, pomešani s sedanjostjo, in o sedanjosti, pomešani s preteklostjo. Na enem mestu se tako srečajo slavna zgodovinska osebnost cesar Friderik lll. in njegova družina, z malo manj slavnima roparjema grajskih dragocenosti iz sedanjosti. Zmedo, ki nastane ob takšnem »trku svetov«, reši znameniti Ljubljanski zmaj Franci, ki obišče grad in poskrbi, da je pravici zadoščeno in roparja ujeta. Franci Zmaj poskrbi še za marsikateri zanimiv pripetljaj in se tako prikupi slavni cesarjevi družini, da postane njihov prijatelj. V potovanju skozi čas se lahko prepustimo dvornemu vzdušju in uživamo ob veselih peripetijah slavne družine in Francija Zmaja, ki mu je cesar Friderik lll., potem ko je ugotovil kakšne sposobnosti ima,  podelil prav posebno grajsko službo. Katero? Oglejte si predstavo, pa izveste!

Predstava traja 40 minut.

 

KŠD Štumf
RDEČA KAPICA 

Igrata: Anže Zevnik in Dejan Spasić
Režija: Dejan Spasić
Scenografija: Luka Martin Škof
Kostumografija: Nina Holc
Glasba: Matjaž Ugovšek

Predstava je zasnovana kot zgodba dveh klovnov (Marjan in Brane), ki ju otroci zasačijo na prizorišču en teden prezgodaj. Predstava se mora začeti, Marjan in Brane se morata nekako znajti, pa čeprav pravljice o Rdeči kapici še ne znata čisto »na pamet«. Na razpolago imata staro knjigo pravljic, gledališko stojalo z oblekami, nekaj rekvizitov (vrv, klobuki, glasbila ...) in seveda sebe - svojo domišljijo.

Po klovnskem uvodu se predstava presenetljivo zasuče v muzikal, ko se Rdeča kapica in volk srečata v gozdu in se nadaljuje kot lutkovna predstava, ko Marjan med igranjem Rdeče kapice, ki zaspi v gozdu, tudi sam zaspi na odru! Potem, ko se Marjan končno zbudi, jima s pomočjo mnogih preoblek, uspe odigrat vse vloge; in tudi s pomočjo otrok pravljico in predstavo pripeljat do srečnega konca.

Predstava Rdeča kapica je bila premierno uprizorjena spomladi 2010 in ima do danes blizu 100 ponovitev. Predstava gostuje v različnih otroških abonmajih in je redna gostja na različnih (gledaliških) festivalih po Sloveniji: Ana Desetnica v Ljubljani, Puf festivalu na Primorskem, na Soboških dnevih v Murski Soboti, na festivalu Kamfest v Kamniku, Rdečih revirjih v Zasavju, na festivalu Karniola v Kranju, festivalu Stična, ŠKUC-ovih Packarijah in Trnfestu v Ljubljani, Festivalu Kluže v Bovcu in Lutkovnem pristanu Maribor, kjer je prejela najvišjo oceno publike.

Predstava traja 40 minut.
Starost: 3 +


Gledališče Toneta Čufarja v sodelovanju s Šentjakobskim gledališčem Ljubljana
Svetlana Makarovič: COPRNICA ZOFKA

Režija: Nika Brgant in Katja Stušek
Igrajo: Ana Čop, Anja Dolar, Maks Habič, Katarina Klobučar, Bor Ravnik, Boris Lavrih, Uršula Torkar

Coprnica Zofka s svojo divjo jago straši vse po vrsti, nagaja z vremenom in vse obrne na glavo. Nato se zgodi, da Zofko in divjo jago neznana sila zapre v knjigo za dolgih tristo let. Prav zdaj pa so se spet vsi vrnili, da bi nas strašili. Toda današnji čas je zanje slab. Marsikaj je drugače. Zofke metla noče več nositi, ker se je zredila, zato se mora peš odpraviti čez sedem gora po vse potrebne zeli za čaranje vremena. Škratek Šotek išče Zofkino pobeglo metlo, divja jaga pa zganja vse mogoče vragolije. Pajkova vešča škratka zaprede in nihče mu ne upa pomagati. Ko se Zofka utrujena vrne, reši škratka. Ko pa reši škratka, se ji zgodi nekaj grozovitega, še bolj grozovitega, kot je grozovita sama. Postane namreč človek, kar pa niti ni tako hudo, kajne? Ja, kje pa je divja jaga?

Po predstavi bo otroke pozdravil in nagovoril Dedek Mraz ter razdelil darila.
Predstava traja 50 minut.

 

Zasebna pevska šola mag. Alenke Gotar
Muzikal

SNEGULJČICA
Nastopajo: Žiga Lakner - finalist showa Slovenija ima talent, zmagovalec tekmovanj doma in v tujini; Aleksandra Matan - nagrajenka mnogih tekmovanj, trenutno kraljuje na slovenskih glasbenih lestvicah s priredbo skladbe Nudov, Balon; Nika Zajc - 2. nagrada mednarodnega festivala Fens 2017; Anže Šuštar - najboljši vokalist slovenske narodnozabavne scene, avtor večjih megahitov: Všeč mi je, ko se smejiš, Ljubka si...; in drugi, ravno tako odlični, večkrat nagrajeni pevci.

 Sam muzikal je zasnovan na Grimmovi pravljici, ki so jo preoblekli v modernejše barve, dodali znane skladbe in priredbe: Jan Plestenjak (Prelepa za poraz, ko lovec pusti Sneguljčico v gozdu), Nuša Derenda (Kakor ptica, kakor pesem, na začetku muzikala, kjer se Sneguljčica predstavi), Rebeka Dremelj ft. Natalija Verboten (Strup, duet med čarovnico in Sneguljčico, ko ji poda jabolko), Sestre (pesem Samo ljubezen, ko se palčki predstavijo), Ansambel Zajc (Všeč mi je, ko se smejiš, Sneguljčica in palčki, ko živijo skupaj) ter izseki iz tujih znanih pesmi v slovenščini (Elvis Presley: Can't help falling in love - ko princ zagleda Sneguljčico, risanka Frozen, You are so beautiful - odgovor Ogledala na vprašanje Zrcalce, zrcalce na steni povej itd)…
Gre za ekstremno pozitivistično naravnano predstavo, z veliko situacijske komedije, ogromno smeha, plesa, vesele glasbe, dobrih pevcev, lepih kostumov, ki človeka naredijo dobre volje, in obenem polno naukov in življenjskih resnic.

Predstava traja 60 minut.

 

Društvo baletnih umetnikov Slovenije
Balet v enem dejanju za otroke

NAVIHANKA 
Glasba: Peter Ludwig Hertel
Koreografija: Maruša Vidmar
Kostumi: Barbara Pavičevič
Scena: Saša Brglez, Aleksander Klemenc
Tekst: Igor Karlin

Verzija baleta Navihanka (La Fille mal gardée) v enem dejanju vključuje najmikavnejše melodije in atraktivne odlomke celovečerne verzije baleta La Fille mal gardée ter jih povezuje v celovito vsebinsko obliko. Vloge za razliko od originalne verzije celovečernega baleta pa nosijo slovenska imena, tako je Colas na primer Peter, Alain pa Bine.

Balet po dramaturški zamisli priznane slovenske baletne umetnice, Maruše Vidmar, sta poleg Vidmarjeve koreografirala še Vlasto Dedovič, ki se je poigral s kokošmi ter komičnim likom Bineta, ter Vojko Vidmar, ki je v plesne korake prenesel enega od najznačilnejših in najduhovitejših plesov iz baleta, ples s coklami vdove Simone. Glede na atraktivne variacije in pas de deuxe ter komične inserte je balet Navihanka primeren za vse starostne skupine – otroke, mladino in vse, ki so mladi po srcu. 

Predstava traja 40 minut.


ABONMAJČEK //Abbonamento teatrale per bambini
Acquistando il Mini abbonamento per la stagione 2018/19 potrai assistere a 5 spettacoli, che si svolgeranno il sabato mattina.

Regole d’uso:
Al momento dell’iscrizione sceglierò il posto in sala.
Riceverò la tessera dell’abbonamento che comprende il numero del posto.
Ad ogni spettacolo porterò la tessera, perché senza di essa non potrò entrare.
Chi mi accompagnerà allo spettacolo dovrà avere la propria tessera d’abbonamento oppure dovrà comprarsi il biglietto.
Riceverò per posta un mensile con l’aiuto del quale potrò seguire il programma degli spettacoli.
Per ulteriori informazioni chiamerò l'Avditorij Portorož – Portorose al numero 05/676 67 77.

Iscrizione al Mini abbonamento fino al 28. 9. 2018.
Prezzo del Mini abbonamento: 20 €

Anche quest’anno, come nei due anni precedenti, il Direttore artistico del programma è la direttrice MgA. Dragica Petrovič.

Ci riserviamo il diritto di modificare il programma.

 

Teatro Šentjakob Lubiana
IL DRAGO DI LUBIANA – FRANCI PER GLI AMICI

Autori: Damijan Perne, Žiga Sedmak
Drammatizzazione e regia: Žiga Sedmak
Scenografia: Saša Strnad
Costumi: Bojan Vister
Apparecchiatura musicale: Darja Hlavka Godina
Studio del movimento: Meta Černe

Attori:

Federico III d'Asburgo: Urh Props, c.o.
Eleonora del Portogallo, sua moglie: Jasmina Bejtovič
Massimiliano, loro figlio: Mark Šerbec, c.o.
Cuoca Rosi: Dijana Mikić
Cavaliere Arcibaldo: Dragan Remškar
Poldisimus, maggiordomo Hinko: Maks Lesar, c.o.
Franci il drago: Jan Zgonc, c.o.
Primo brigante: Srečko Kermavner
Secondo brigante: Bojan Vister

La trama dello spettacolo Il drago di Lubiana - Franci per gli amici narra della vita sul Castello della città nel passato, intrecciato al presente, e del presente che si intreccia al passato. Si incontrano così in un unico luogo, personaggi storici importanti come l'imperatore Federico III d'Asburgo e la sua famiglia, e personaggi meno noti, come i ladri di oggetti di valori del castello nel presente. La confusione che si crea durante questo “scontro di mondi”, viene salvata da Franci, il drago di Lubiana, che visita il castello e si assicura che la giustizia venga rispettata e i due briganti catturati. Franci il drago si occupa anche di altre vicende interessanti e conquista così la famiglia imperiale diventando loro amico.

Nel viaggio attraverso il tempo ci si può lasciar andare all'atmosfera di corte e divertirsi con le felici peripezie della nota famiglia e di Franci il drago, che ha ricevuto un incarico esclusivo al castello, dopo che l'imperatore Federico III d'Asburgo ha scoperto quali sono le sue capacità. Che cosa sarà? Venite allo spettacolo e lo scoprirete!

Durata: 40 minuti.

 

Associazione culturale-sportiva Štumf
CAPPUCCETTO ROSSO

Attori: Anže Zevnik e Dejan Spasić
Regia: Dejan Spasić
Scenografia: Luka Martin Škof
Costumi: Nina Holc
Musica: Matjaž Ugovšek

Lo spettacolo si presenta come la storia di due clown (Marjan e Brane), che vengono scoperti dai bambini sul palcoscenico una settimana prima. Lo spettacolo deve iniziare, Marjan e Brane devono arrangiarsi in qualche modo, sebbene non conoscano la fiaba di Cappuccetto Rosso proprio “a memoria”. Hanno a disposizione un vecchio libro di fiabe, uno stand con costumi teatrali, qualche accessorio (fune, cappelli, strumenti musicali...) e ovviamente se stessi – la loro fantasia. Dopo un'introduzione tipica da clown, lo spettacolo prende la piega del musical, quando Cappuccetto Rosso e il lupo si incontrano nel bosco, e prosegue come uno spettacolo di burattini quando Marjan, mentre recita la parte di Cappuccetto Rosso che si addormenta nel bosco, si addormenta lui stesso sul palco! Quando finalmente Marjan si sveglia, i due attori riescono a recitare tutti i ruoli aiutandosi con molti travestimenti; riescono a portare al lieto fine lo spettacolo anche con l’aiuto dei bambini. 

Lo spettacolo Cappuccetto Rosso è stato messo in scena la prima volta nella primavera del 2010 ed è stata replicato quasi 100 volte. Lo spettacolo è tipico degli abbonamenti teatrali per bambini ed è una presenza abituale nei diversi festival teatrali della Slovenia: Ana Desetnica a Lubiana, Puf festival del Litorale, Soboški dnevi a Murska Sobota, festival Kamfest a Kamnik, festival Rdeči revirji nel Zasavje, festival Karniola a Kranj, festival Stična, Škucove Packarije e Trnfest a Lubiana, Festival Kluže a Bovec e Lutkovni pristan a Maribor, dove ha ricevuto il voto più alto da parte del pubblico.

Durata: 40 minuti
Età: 3 +

 

Teatro Tone Čufar in collaborazione con il Teatro Šentjakob Lubiana
Svetlana Makarovič: MAGA SOFIA

Regia: Nika Brgant e Katja Stušek
Attori: Ana Čop, Anja Dolar, Maks Habič, Katarina Klobučar, Bor Ravnik, Boris Lavrih, Uršula Torkar

Maga Sofia con il suo gruppo di spiriti spaventa tutti in fila, fa impazzire il tempo e mette sottosopra ogni cosa. Succede poi, che Sofia e i suoi aiutanti vengono rinchiusi da una forza sconosciuta in un libro per trecento lunghi anni. Ora però sono ritornati per spaventarci. Ma il mondo odierno per loro è inadatto. Molte cose sono diverse. La scopa non riesce a portare più Sofia perché si è ingrassata, perciò deve andare a piedi e oltrepassare sette monti per cercare le cose che le servono per stregare il tempo. Lo gnomo Šotek cerca la scopa di Sofia che è scappata, gli spiritelli combinano tutte le possibili diavolerie. La Vedova Nera cattura lo gnomo e nessuno ha il coraggio di aiutarlo. Quando Sofia, ormai stanca torna, libera lo gnomo e le succede qualcosa di spaventoso, ancora più spaventoso di quanto è spaventosa lei. Diventa un essere umano, che in fin dei conti non è neanche così male, vero? E dov'è il branco di spiriti? Dopo lo spettacolo segue il saluto e il discorso di Nonno Inverno e la consegna dei regali.

Durata: 50 minuti.

 

Scuola di canto privata – mag. Alenka Gotar
Musical

BIANCANEVE

Si esibiscono: Žiga Lakner - finalista dello show Slovenija ima talent, vincitore di concorsi nazionali ed esteri; Aleksandra Matan - vincitrice di numerosi concorsi, attualmente in vetta alle classifiche musicali slovene con il remake del pezzo dei Nude, Balon; Nika Zajc - 2 premio al Festival internazionale Fens 2017; Anže Šuštar - miglior cantante della scena pop folk slovena, autore di grandi hit: Všeč mi je, ko se smejiš, Ljubka si... e altri cantanti pluripremiati altrettanto bravi.

Il musical è ispirato alla fiaba dei Grimm che è stata riadattata in una veste più moderna e sono state aggiunte canzoni famose e rifacimenti: Jan Plestenjak (Prelepa za poraz, quando il cacciatore abbandona Biancaneve nel bosco), Nuša Derenda (Kakor ptica, kakor pesem, all'inizio del musical quando Biancaneve si presenta), Rebeka Dremelj ft. Natalija Verboten (Strup, duetto tra Biancaneve e la Regina che le consegna la mela), Sestre (canzone Samo ljubezen, quando si presentano i nani), Ansambel Zajc (Všeč mi je, ko se smejiš, Biancaneve e i nani quando vivono assieme) ed estratti da famose canzoni straniere in sloveno (Elvis Presley: Can't help falling in love - quando il Principe vede Biancaneve, cartone animato Frozen, You are so beautiful – risposta dello Specchio alla domanda: “Specchio, Specchio delle mie brame, chi è la più bella del reame?”)

Si tratta di uno spettacolo incentrato sulla positività, con molta sit-com, molte risate, balli, musica divertente, bravi cantanti e bei costumi, che trasmettono buon umore alle persone e allo stesso tempo anche insegnamenti e principi di vita.

Durata: 60 minuti.

 

Associazione degli artisti di danza sloveni
Balletto per bambini in un atto
LA FANCIULLA MALCUSTODITA

Musica: Peter Ludwig Hertel
Coreografia: Maruša Vidmar
Costumi: Barbara Pavičevič
Scena: Saša Brglez, Aleksander Klemenc
Testo: Igor Karlin

La versione del balletto “La fanciulla mal custodita” (La Fille mal gardée) in un atto solo, comprende le melodie più affascinanti e gli spezzoni più attraenti della versione integrale del balletto “La Fille mal gardée” e li unisce in una forma contenutistica complessiva. A differenza della versione integrale originale, i protagonisti hanno nomi sloveni, perciò Colas è Peter e Alain invece Bine.
Il balletto, nato dall'idea drammaturgica della famosa ballerina Maruša Vidmar, ha visto impegnati nella coreografia anche Vlasto Dedović, che si è divertito con il personaggio comico di Bine, nonché Vojko Vidmar, che ha trascritto in passi di danza una delle danze più caratteristiche e più divertenti del balletto, la danza degli zoccoli della vedova Simone. Per le variazioni interessanti, il pas de deuxe e gli inserti comici, il balletto “La fanciulla mal custodita” è adatto a tutti i gruppi di età – bambini, giovani e tutti coloro che si sentono giovani dentro.

Durata: 40 minuti.

Galerija