Za abonma in izven: Popolni tujci

Prizorišče: Avditorij Portorož

Tip predstave: Komična drama

Datum: 15.11.2019 ob 19.30

Vstopnina: 18 €, 16 € za študente in upokojence (v prodaji od 1.10.)

Opis

SNG Drama Maribor
Tamara Damjanović po motivih filma

POPOLNI TUJCI
Komična drama

Režiserka: Tamara Damjanović.
Igrajo: Tomo Tomšič, Maša Žilavec, Gorazd Žilavec, Mateja Pucko, Nejc Ropret, Ana Urbanc, Matevž Biber.

Štirje dolgoletni prijatelji in njihove najdražje, z izjemo Filipa, katerega prijateljica je doma obležala z vročino, se ob luninem mrku družijo na terasi. Ko tema pogovora nanese na informacije, ki jih skrivajo naši nepogrešljivi mobilni telefoni, se zbrana druščina junaško odloči, da ni skrivnosti, ki bi jih tajili pred prijateljskim omizjem. Nedolžna igra, da bo vsak od njih klice, SMS-e in MMS-e, ki bodo prihajali med večerjo, delil z vsemi zbranimi, sproži sprva zabavne reakcije, a lahkotnost igre se začne počasi izgubljati. Skrivnosti, ki bi morale ostati v majhnih glavah pametnih telefonov, spremenijo slike o zakoncih, partnerjih, ljubicah in prijateljih. Ta večer prav vsak od njih razkrije temno plat, ki jo uspešno skriva. A poti nazaj več ni in nihče ne ve, kam bo nedolžna igra usmerila svoj tok.

Tamara Damjanović, perspektivna mlada hrvaška režiserka, je povedala: »Čutila sem, da v italijanski različici izvorni material ponuja šarmantno zgodbo /…/ a ima za moj okus potencial spregovoriti še o skrivni in temni plati človeške narave na ostrejši način/…/ Odkleniti svoje skrivnosti pomeni predvsem globoko intimno, neprijetno soočiti se s samim seboj. Morda nas je tako strah tistega, kar bi pri tem našli, da točno zato pred drugimi zanikamo obstoj teh skrivnosti.«
Tamara Damjanović, rojena 1987 v Osijeku, pravi, da se je o gledališču največ naučila od Paola Magellija. V tretjem letniku režije na Zagrebški akademiji ji je uprizoritev »Proletio je tihi anđeo«, ki jo je adaptirala po motivih Čehovove Utve, odprla vrata v profesionalno gledališče. Leta 2018 je diplomirala na dodiplomskem študiju z uprizoritvijo, nastalo po motivih Ibsenovega Rosmersholma. Popolni tujci so njena prva režija v Sloveniji.

 

Galerija

Ne spreglejte

11.10.2019

19.30

Avditorij Portorož

Gledališka komedija

Za abonma in izven: Čakalnica

Vstopnina: 18 €, 16 € za študente in upokojence (v prodaji od 1.10.)

21.11.2019

19.30

Avditorij Portorož

Muzikal

Nune v akciji!

08.11.2019

19.30

Gledališče Tartini Piran

Stand up muzikal

Tako ti je, mala

Vstopnina: 14 €