Za abonma in izven: Realisti=prestavljeno v naslednjo abonmajsko sezono

Prizorišče: Avditorij Portorož

Zvrst: Gledališka komedija

Datum: Predvidoma jeseni v novi abonmajski sezoni

Vstopnina: 18 €, 16 € za študente in upokojence

Opis

OBVESTILO Z DNE 12.06.2020
Spoštovani abonenti in imetniki vstopnic za izven za predstavi Realisti in Razbiti vrč,
obveščamo vas, da bosta abonmajski predstavi Realisti in Razbiti vrč, ki sta zaradi epidemije marca odpadli, vključeni v prihodnjo abonmajsko sezono 2020/21. V novi abonmajski sezoni bo, tako kot vsa leta doslej, šest predstav: štiri novo izbrane ter  Realisti in Razbiti vrč. Tisti, ki boste obnovili abonma, boste zanj plačali nižjo ceno. Če pa se ne boste odločili za ponovni nakup abonmaja, si boste Realiste in Razbiti vrč lahko ogledali za izven (izdali vam bomo novo vstopnico – sedišče). Prav tako bomo novo vstopnico izdali za tiste, ki ste jo že kupili za izven. 
Vpis abonmajev bo potekal  predvidoma od sredine septembra do sredine oktobra. V kolikor uprizoritve v letu 2020 ne bodo možne, jih bomo prestavili v prihodnje leto (lahko bosta v istem mesecu na ogled dve abonmajski predstavi). 
Za razumevanje se vam najlepše zahvaljujemo in želimo, da se kmalu snidemo na gledaliških predstavah.


Slovensko narodno gledališče Nova Gorica
Jure Karas: REALISTI
Kabaret za pet igralcev, pijanca in občinstvo

Krstna uprizoritev

Režiserka: Tijana Zinajić.
Igrajo: Peter Harl, Jure Kopušar, Matija Rupel, Urška Taufer, Žiga Udir. Nastopa tudi Anže Vrabec/Joži Šalej.

Svet je šel po gobe, mi pa v najbližji nakupovalni center. Resničnostni šovi so naenkrat bolj resnični od novic. Tretji svet mučita ekologija in ekonomija, nas pa, koliko zdrži baterija. Treniramo pohlevnost. Hodimo v službe, ki jih ni. Samo še smrt in krediti so za nedoločen čas. Kam naj se normalen človek zateče drugam kot v teater? Odgovorni pravijo, da je kostumov, vicev in pijače še za eno rundo. Nasmejmo se, preden bo prepozno.

Tijana Zinajić je na AGRFT v Ljubljani diplomirala režijo pod mentorstvom Dušana Mlakarja, Kristjana Mucka in Saše Jurca z uprizoritvijo Zajčeve Medeje (1999). Režirala je v različnih slovenskih gledališčih, veliko je ustvarjala tudi v zunaj institucionalnih gledališčih. Za režije predstav je prejela nagrado Pikina predstava leta za Ronjo, razbojniško hčer (2003), nagrado za najboljšo predstavo na Festivalu monodrame in mima v Beogradu za Hotel Babilon (2005) in nagrado za režijo na Dnevih komedije 2006 v Celju za Poljubljanje z mr. Beanom (2006). Izmed njenih angažmajev v filmskem svetu velja izpostaviti, da je v filmih Ljubljana Igorja Šterka, Prehod Borisa Palčiča, Slovenka Damjana Kozoleta in Ofsajd Igorja Šterka režirala množične prizore, pri filmu 9:06 Igorja Šterka je bila asistentka režije… Že v času študija se je preizkusila kot igralka v več študentskih filmih pri Martinu Srebotnjaku, Arnetu Brejcu, Urški Kos, Sieni Krušič, Janezu Lapajnetu in drugih. Tudi kasneje je še večkrat igrala v filmih, nadaljevankah in gledaliških predstavah.

NAGRADE:

Zlati lev za najboljšo predstavo po izboru občinstva, 19. mednarodni festival komornega gledališča Zlati lev, Umag, Hrvaška, 2018
Žlahtna komedija po izboru občinstva, 28. festival Dnevi komedije, Celje, 2019
Žlahtna komedija po izboru strokovne žirije, 28. festival Dnevi komedije, Celje, 2019
Žlahtna režiserka Tijana Zinajić, 28. festival Dnevi komedije, Celje, 2019

Galerija