Novinarska konferenca in žreb vrstnega reda nastopa na 39. festivalu MMS

Sporočilo za javnost
PREDSTAVITEV 39. FESTIVALA MMS IN ŽREB VRSTNEGA REDA NASTOPA IZVAJALCEV
Danes, 14. maja, je bila v Avditoriju Portorož – Portorose novinarska konferenca in žreb vrstnega reda nastopa 14 izvajalcev na letošnjem, 39. festivalu Melodije morja in sonca. Prireditev, ki jo bo neposredno prenašala TV Slovenija, bo v soboto, 6. julija 2019, v Amfiteatru Avditorija Portorož s pričetkom ob 20.45. 

S ponosom povemo, da je festival Melodije morja in sonca izjemno priljubljena glasbena prireditev; to dokazujejo gledanost oddaje (v neposrednem televizijskem prenosu) na TV Slovenija, obiskovalci v živo v polnem Amfiteatru, glasbeniki in glasbeni ustvarjalci, ki se prijavljajo na razpis za udeležbo – Slavko Ivančić, umetniški vodja festivala MMS, se je danes pošalil,  da »plujemo hitro proti stotici«. Prijav je bilo namreč letos več kot lani, 88. 
Da je ta prireditev pomembna tudi v širšem smislu, kot turistična prireditev za našo občino, je izpostavil piranski župan Đenio Zadković; izrekel je dobrodošlico zbranim glasbenikom in glasbenim ustvarjalcem ter jim zaželel, da bi se pri nas vedno dobro počutili. Zahvalil se je tudi nam organizatorjem za dolgoletno delo in trud, da je festival prišel do 39. edicije.
Direktorica Avditorija Portorož, Dragica Petrovič, se je vsem sodelujočim zahvalila za dosedanje delo. Mojca Petrič Bužan, odgovorna urednica regionalnega televizijskega programa Koper, je obljubila, da bodo letos še bolj združili moči nacionalna RTV Slovenija in regionalni  RTV center Koper, da bo televizijski prenos prireditve še bolj »barvit, sončen, primorski«. Da je ustvarjalna energija na višku, se trudi tudi Tomi Purich, vodja festivalskega benda, ki vsakega nastopajočega na odru spremlja v živo. Prav kmalu bodo tu tople julijske noči…in z njimi naš in vaš festival Melodije morja in sonca, so besede Lade Tancer iz Občine Piran.

Letošnji izvajalci: Rina K, Samuel Lucas, Tomaž Hostnik, Bro, BassLess, Nada Barle, Kvatropirci, 2B, Mila, Canegatto, Tinkara Kovač, Dare Kaurič, Orter in Swing Deal se bodo, po danes izžrebanem vrstnem redu nastopa, potegovali za Veliko nagrado MMS 2019 in nagrade strokovne žirije za: glasbo, besedilo, interpretacijo vokalnega solista in za najbolj obetavnega izvajalca oz. avtorja - nagrado Danila Kocjančiča.

Izvajalce je predstavila Karin Sabadin in jih povabila k žrebu številk vrstnega reda nastopa, fotografiral je Jadran Rusjan.

 

 

 

 

Galerija