Novinarska konferenca 42. festivala MMS: Vrstni red nastopajočih, štirje voditelji ter poklon Danilu Kocjančiču in Enzu Hrovatinu

Na dopoldanski novinarski konferenci je organizator, Avditorij Portorož-Portorose, predstavil 14 nastopajočih na letošnjem festivalu in skupaj z njimi razkril zaporedne številke nastopa 8. julija ob 21.00 v Amfiteatru. Glasbenikom je dobrodošlico v piranski občini izrekel podžupan Občine Piran Christian Poletti, jim zaželel uspešen nastop in poudaril, da je lastnica blagovne znamke festival MMS ponosna na 42. edicijo najpomembnejšega festivala zabavne glasbe v Sloveniji.

V. d. direktor Avditorija Portorož Borut Bažec je naštel novosti – izboljšave festivala: povečano število skladb na festivalu, iz 12 na 14, daljši čas glasovanja občinstva v Amfiteatru preko QR kode – začelo se bo ob prvem nastopu tekmovalcev in zaključilo sočasno z zaključkom televotinga; žirija radijskih postaj bo številčnejša, do 15 sodelujočih je predvidenih.

Predsednik strokovne komisije za izbor, Alesh Maatko je poudaril, da je imela komisija zahtevno delo, zaželel glasbenikom čim več izvirnosti in profesionalnosti, kar je podčrtal tudi vodja MMS benda, Tomi Purič.
In ker bo ravno v tednu festivala začetek vrhunca poletne sezone, pripravljamo v torek in sredo, 4. in 5. julija, predstavitvena večera MMS: prvi bo v restavraciji Al Mulin na Serminu pri Kopru, drugi na Trgu Prekomorskih brigad v Portorožu ob 21. uri, nastopili bodo vsi izvajalci festivala v spremstvu 9-članskega benda MMS, ki ga vodi Tomi Purič. Oba večera sta za obiskovalce-poslušalce brezplačna, tu bodo lahko tudi kupili vstopnice za glavni večer.

Voditeljici festivala bosta Lorella Flego in Bernarda Žarn, so-voditelja pa Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač. Po tem, ko bomo slišali in videli nastop vseh 14 nastopajočih, bo sledil revijski program, ki bo letos posvečen Danilu Kocjančiču in Enzu Hrovatinu, izvedli pa ga bodo Lea Sirk, Eva Boto, Slavko Ivančić in Tulio Furlanič.
Nagrade festivala MMS so: velika nagrada MMS in nagrade strokovne žirije - za najboljšo glasbo, najboljše besedilo in nagrada Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca oziroma avtorja. V glasovanju za veliko nagrado MMS enakovredno sodelujejo: javnost s telefonskim glasovanjem, občinstvo v Amfiteatru, žirija radijskih postaj in strokovna žirija.  Naj spomnimo, lani sta jo prejeli Tinkara Kovač in Anika Horvat, ki bosta otvorili festival. 

Vabljeni na ogled festivala MMS v živo ali v neposrednem prenosu na TV Slovenija ob 21. uri.

Zap. št. nastopa

Izvajalec, skladba

Avtor glasbe

Avtor besedila

Avtor aranžmaja

 1.

SIMON VADNJAL - PRIZMA

Kevin Koradin

Drago Mislej Mef

Kevin Koradin

 2.

SAšA LEšNJEK -
TIPI Z JEEPI

Barbara Pešut

Barbara Pešut

Robert Pešut, Aleksander Pešut

 3.

BOSAZNOVA -
OBIčAJEN PAR

Matjaž Romih

Matjaž Romih

Matjaž Romih

 4.

MARIJAN NOVINA  - ZGODBA RIBIčA

Marijan Novina

Marijan Novina

Marijan Novina

 5.

RINA - KO DAN ZASPI

Kevin Koradin, Clifford Goilo

Urška Kosec

Kevin Koradin, Clifford Goilo

 6.

ŽIGAN KRAJNčAN, TEO COLLORI - JADRA

Lojze Krajnčan

Rudi Zaman

Lojze Krajnčan,
Teo Collori,
Žigan Krajnčan

 7.

STELA SOFIA -
SEBE DAJ

Žan Serčič

Žan Serčič

Žan Serčič

 8.

BOMB SHELL - POTUJEM

Petra Zore,
Bomb Shell

Petra Zore

Brane Štubljar Ml.

 9.

ALYA ELOUISSI - VALOVIM

Alya Elouissi

Alya Elouissi

Neisha

 10.

BOOOM! -
PORTOROŠKO SONCE

Luka Cvetičanin, Matevž Derenda, Patrik Mrak

Luka Cvetičanin, Matevž Derenda, Patrik Mrak

Patrik Mrak

 11.

ANNIA - NA POL POTI

Alex Volasko

Klemen Ruperčič

Roman Sarjaš,                    Alex Volasko

 12.

BOšTJAN VELKAVRH -
ZA DRUGE IN ZASE

Drago Mislej - Mef

Drago Mislej - Mef

Črtomir Potočnik

 13.

ANI FRECE & HOTEL ZA SREčO - RAZVAJENKA

MARKO Mozetič - Mozo

Enzo Pandora

Marko Mozetič - Mozo

 14.

GREGOR RAVNIK - TOREK

Marko Hrvatin, Mitja Bobič

Gregor Ravnik

Marko Hrvatin,  Mitja Bobič

Avtor fotografij z novinarske konference: Jadran Rusjan za Avditorij Portorož.

Galerija