Prva baletna predstava udeležencev Mednarodnega poletnega baletnega seminarja Dancs-Piran 2018

Mednarodni baletni poletni seminar Dancs-Piran 2018 poteka četrtič.
Je prvi tovrstni seminar v Sloveniji in s širokim spektrom plesnih vsebin, ki se navezujejo tako na plesno kot pedagoško področje baleta, zajema celotno področje baletne umetnosti. 
Pedagogi, ki pri izvedbi seminarja sodelujejo letos, sodijo v sam vrh domačih in mednarodnih strokovnjakov: Yelena Pankova, ena najeminentnejših balerin 20. stoletja in pedagoginja slovite baletne akademije Agrippine Vaganove iz Sankt Petersburga, prav tako iz Sankt Petersburga pa prihaja tudi strokovnjak za moške tehnike, Nikolay Semenov, Gyorgy Szakaly, sicer rektor ene najboljših evropskih baletnih akademije, Madžarske plesne akademije iz Budimpešte, ki je kot prva v Evropi vzpostavila univerzitetni izobraževalni program; strokovnjaki iz Slovenije pa so Tijuana Križman Hudernik, Ana Trojnar, Tetiana Svetlična ter Gaj Žmavc.
Tako kot vsako leto do sedaj, bodo udeleženci uprizorili dve baletni predstavi, in sicer ob koncu vsakega tedna seminarja. Prav takšna predstava pa Dancs-Piranu daje poseben pečat, s katerim se razlikuje od vseh drugih baletnih seminarjev.
Fotografiral je Janez Kočar.

Galerija