Vrača se sklop akustičnih koncertov lokalnih glasbenikov v piranskem MediadomuMediadom Pyrhani pod okriljem in v sodelovanju z Avditorijem Portorož-Portorose po nekajletnem premoru organizirata sklop akustičnih koncertov z naslovom »Unplugged at Mediadom 4.0«. Na prvem, v ponedeljek 14.11.2022, bo nastopil Lean Kozlar Luigi, v torek, 15.11.2022, skupina Paranoise, v sredo, 16.11.2022, pa Boštjan Pertinač. Vsi koncerti se bodo pričeli ob 20.uri. Unplugged at Mediadom je prvi tovrstni obalni festival, kjer se izbrane obalne zasedbe predstavijo v akustični izvedbi.
Predprodaja vstopnic poteka na blagajni Avditorija in Mediadoma ter na spletni strani Avditorija Portorož.
V ceno vstopnice je vključeno tudi brezplačno parkiranje v PH Amfora Fornače.

Program Unplugged at Mediadom 2022:
Prvi večer – ponedeljek 14.11.2022, ob 20.00 koncert LEAN KOZLAR LUIGI s skupino
Drugi večer – torek 15.11.2022, ob 20.00 loncert skupine PARANOISE
Tretji večer – sreda 16.11.2022, ob 20.00 koncert BOŠTJAN PERTINAČ s skupino

Koncerti bodo v dvorani Mediadoma, na Kumarjevi ulici 3 v Piranu.

O projektu: Unplugged at Mediadom je glasbena prireditev izključno obalnih glasbenikov, kjer se v akustični izvedbi predstavijo z avtorsko glasbo. Koncerti bodo tudi posneti, tako bodo skupine imele možnost dodatne promocije z ustvarjanjem arhivskega gradiva. Letos bo izvedena 4.0 verzija festivala, ki je postal tradicionalen glasbeni dogodek v mestu Piran, četudi ga zadnji dve leti nismo izvedli zaradi izrednih razmer povezanih z epidemijo Covid-19.

O nastopajočih: 
Lean Kozlar Luigi je obalni pevec, avtor in multi inštrumentalist. Njegova glasbena pot se je začela nekje v osnovni šoli, kjer je Luigi začel obiskovati glasbeno šolo v kopru kot trobentač. Leto za tem se je poleg trobente pričel učit še kitaro, pri profesorju Robertu Vatovcu. Sodeloval je pri zasedbi Why Not?! (Marko Hrvatin, Dušan Sagadin, Marko Jakomin, akustičnem duu Q2, ki je kasneje delovala kot štiričlanska članska zasedba  Q2o (Andrej Rot, Teo Parovel, Simon Markežič), in je bil od 2011-2018 član skupine Gedore kot pevec in ritem kitarist, ki so poleg samostojnih nastopov bili tudi spremljevalni band legendam kot so Slavko Ivančič, Tulio Furlanič, ipd.  Leta 2013 in 2014 skupaj z Igorjem in Lucien nastopil na Melodijah morja in sonca. Leta 2015 je kot član spremljevalne skupine Figoni nastopil z Rudijem Bučarjem na Emi, kjer so s skladbo “Šaltinka” prišli v finalni izbor in dosegli končno 2.mesto. Od leta 2019 sta se skupaj združila z Aniko Horvat, nato pa je še Luigi sestavil spremljevalno skupino z katero nastopajo po Sloveniji.

Paranoise je štiričlanska glasbena skupina  iz okolice Kopra, ki je nastala leta 2019. Njihov začetek ustvarjanja avtorske glasbe je bil zasnovan kot trio (Dean Radešič - el.kitara, Aleš Marsič - bas kitara, Jure Vučko - Bobni) , kateri so začeli ustvarjati prve idejne osnove svojih komadov, od katerih se je ob pridružitvi četrtega člana (Mark Godina-el. kitara in vokal) začelo razvijati obilo norosti in kreativnosti. Poletje 2021 je bilo za skupino ParanoisE pomembno, saj so se s prijavo na MKC Kanela Festival pokazali in dokazali širši javnosti, ter s tem pridobili še dodaten zagon za nadaljnje ustvarjanje. Vsak član benda ima različen pogled do ustvarjanja avtorske glasbe, zato je njihov žanr težko popredalčkati in prav to jih dela posebne. Do sedaj je skupina ustvarila več kot 10 avtorskih komadov (snema se 1. album), katere so v zadnjem letu tudi predstavili javnosti. Zasedba: Jure Vučko na bobnih, Aleš Marsič na bass kitari,  Dean Radešič na električni Kitari in Mark Godina na vokalu in električni kitari.

Šarmanten kraški trubadur in prva brada slovenske glasbene scene. Boštjan Pertinač je vsekakor en izmed najobetavnejših mladih kantavtorjev, ki z značilnim glasbenim slogom in tipičnim kraškim dialektom vztrajno osvaja radijske postaje in slovenska srca. Boštjan Pertinač je vsekakor en izmed najbolj perspektivnih mladih kantavtorjev, ki trenutno osvajajo slovensko glasbeno sceno. Sežančan, ki nas je v preteklosti že osvojil s skladbami, kot so 'DAJ POVEJ MI', 'PIHI BURJA' in 'SUHI ZID', se je nazadnje predstavil tudi na priznanem 40. festivalu Melodije morja in sonca, kjer je s skladbo PLIMA v kraškem dialektu opeval skrivnostne plave oči.  Zasedba: Boštjan Pertinač - vokal in kitara, Marko Loredan – bas, Manuel Kocjančič - bobni in spremljevalni vokal, Mojca Štoka Moya - spremljevalno vokal in perkusije. Lorenzo Visintin - klavir in orgle, Stefan – harmonika.

Organizatorja festivala Unplugged at Mediadom sta Avditorij Portorož – Portorose ter Mediadom Pyrhani. Projekt je podprt s strani Občine. Medijski pokrovitelj festivala je portal Muzikobala.com. Vse informacije o programu in urnikih Mediadoma lahko spremljate na naši uradni spletni strani www.mediadom-piran.si ter na strani http://www.avditorij.si.

Vljudno vabljeni.