Novice

Podaljšan rok za oddajo skladb za  40. festival Melodije morja in sonca 2020

SPOROČILO ZA JAVNOST: Avditorij Portorož – Portorose je podaljšal rok za oddajo skladb za  40. festival Melodije morja in sonca 2020

Obveščamo, da smo glede na dano situacijo zaradi  epidemije SARS-CoV-2 (COVID-19) podaljšali rok za oddajo skladb za sodelovanje na 40. Festivalu melodije morja in sonca 2020 (MMS 2020).

Kot pravočasne se bodo upoštevale skladbe poslane po pošti s priporočeno pošiljko, ki bodo označene s poštnim žigom oddaje na pošto do vključno dne 29.5.2020 in skladbe poslane po pošti z navadno poštno pošiljko, ki bodo prispele na naslov Avditorij Portorož – Portorose, Senčna pot 8 A, 6320 Portorož do vključno dne 29.5.2020 do 12. ure, kar bo označeno s prejemnim žigom naslovnika.

Organizatorji festivala si pridružujejo pravico, da rok oddaje pošiljk ponovno podaljšajo zaradi epidemije, v kolikor bi to narekovali sprejeti državni ukrepi. Točen termin izvedbe festivala bo znan naknadno. Prav tako si organizatorji pridružujejo pravico, da festival MMS 2020 zaradi zdravstvenih, epidemioloških ali gospodarskih razmer ne izvedejo v tekočem letu.

Glasbenike in glasbene ustvarjalce vabimo k sodelovanju.

Odpoved spominske slovesnosti v Strunjanu, v petek, 20.3.

Prireditelji Občina Piran, Krajevna skupnost Strunjan in Združenje borcev za vrednote NOB Občine Piran sporočajo, da spominska slovesnost v Strunjanu, v petek, 20.3. pred spomenikom žrtvam fašističnega nasilja v Strunjanu, odpade.

Zahvaljujejo se za razumevanje.

Javni razpis s pogoji za udeležbo na 40.festivalu Melodije morja in sonca 2020

Avditorij Portorož – Portorose z današnjim dnem objavlja javni razpis s pogoji za udeležbo na 40. festivalu Melodije morja in sonca, ki bo 11. julija 2020 ob 21. uri v Amfiteatru Avditorija Portorož – Portorose. Prijave na razpis sprejemamo do 14. aprila 2020 do 12.ure.

Na 40. festivalu MMS bo predstavljenih 14 skladb. Novost letošnjega razpisa je manjše število povabljenih avtorjev ali izvajalcev s strani organizacijskega odbora festivala MMS, ki se je znižalo na 3. Preostalih 11 (enajst) iz razpisa izbira strokovna komisija, ki jo bo sestavljalo 7 članov.  Skladbe bodo lahko dolge največ tri (3) minute in trideset (30) sekund, na odru bo lahko nastopilo največ 5 izvajalcev.
Prijavitelji bodo o odločitvi strokovne komisije za izbor obveščeni do 15. maja 2020, izbrana dela pa bodo objavljena na internetnih straneh organizatorjev. Žreb vrstnega reda nastopa bo predvidoma v mesecu maju.
Umetniški vodja 40. festivala MMS je Slavko Ivančić. Na 40. festivalu MMS bodo podeljene naslednje nagrade: Velika nagrada MMS 2020 ter Nagrade strokovne žirije za glasbo, besedilo, interpretacijo vokalnega solista in nagrada Danila Kocjančiča (za obetavnega izvajalca oziroma avtorja).

Razpisna dokumentacija v slovenskem jeziku:

Javni razpis za udeležbo na 40. festivalu MMS 2020
Pravilnik izbiranja skladb in načina glasovanja na 40. festivalu MMS 2020
Priloga 1 (Izjava za 40. festival MMS 2020)
Priloga 2 (Specifikacija za izvedbo skladb v živo na 40. festivalu MMS 2020)
Priloga 3 (naslovnica posiljke za festival MMS 2020)

Razpisna dokumentacija v italijanskem jeziku:

Bando di concorso pubblico per la partecipazione al 40˚ festival MMS 2020 
Regolamento di selezione dei brani e modalita di votazione al 40˚ festival MMS 2020
Allegato 1 (Dichiarazione 40˚ festival MMS 2020) 
Allegato 2 (Specificazione per l'esecuzione dei brani dal vivo al 40˚ Festival MMS 2020) 
Allegato 3 (Busta spedizione posta per il 40˚ festival MMS 2020) 

Glasbenike in glasbene ustvarjalce vabimo k sodelovanju.

ODPOVED prireditev do preklica odredbe Ministrstva za zdravje

Spoštovani obiskovalci,

skladno z odredbo Ministrstva za zdravje je prepovedano zbiranje ljudi na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa, kjer se zbira več kot 100 ljudi. Zato smo v Avditoriju Portorož  vse prireditve odpovedali do preklica odredbe.
O nadomestnih datumih prireditev kot tudi o izvedbi ostalih prireditev vas bomo sproti obveščali na spletni strani www.avditorij.si  in na družbenih omrežjih.

Za razumevanje se zahvaljujemo.

 

 

OI JSKD Piran odpoveduje prireditve 10.3. ter 16. in 17.3.

Prireditelja IO JSKD Piran in ZKD Piran obveščata, da zaradi povečane stopnje tveganja prenosa novega koronavirusa ODPOVEDUJEJO prireditve: Območno srečanje otroških gledaliških skupin (jutri, 10.3. v Gledališču Tartini Piran) ter Reviji otroških in mladinskih pevskih zborov (16. in 17.3.v Avditoriju Portorož).

Za razumevanje se zahvaljujejo.

Slovesnost Športnik Občine Piran 2019 prestavljena

Slovesna podelitev nagrad športnikom Občine Piran, ki je bila predvidena v petek, 28. februarja 2020, ob 18. uri v Avditoriju Portorož, je prestavljena za določen čas. Vsem športnikom, gostom in medijem se iskreno opravičujemo za nevšečnosti ter jim sporočamo, da bodo pravočasno obveščeni o nadomestnem terminu.

Najlepša hvala za razumevanje.
Športni in mladinski center Piran

Koncert ob 250. obletnici smrti Giuseppeja Tartinija prestavljen

Projekt Tartini 250

Otvoritveni koncert ob 250. obletnici smrti Giuseppeja Tartinija:
Novi komorni orkester Ferruccio Busoni, dirigent Massimo Belli in solist Salvatore Accardo, violina

Spoštovani, obveščamo vas, da je koncert ob 250. obletnici smrti Giuseppeja Tartinija, ki je bil predviden v sredo, 26. februarja 2020, ob 20. uri, v Gledališču Tartini Piran organizator iz preventivnih razlogov prestavil za določen čas. Vsem gostom se iskreno opravičujemo za nevšečnosti ter jih obveščamo, da bodo pravočasno obveščeni o nadomestnem terminu.

Lep pozdrav, Tartini 250 


Progetto Tartini

Concerto d’apertura per il 250 ° anniversario dalla morte di Giuseppe Tartini:
Nuova orchestra da camera »Ferruccio Busoni«, direttore Massimo Belli e Salvatore Accardo, violino

Gentilissimi, Vi informiamo che il concerto per il 250 ° anniversario della morte di Giuseppe Tartini, in programma mercoledì 26 febbraio 2020, alle 20:00 al Teatro Tartini di Pirano, è stato rinviato dall'organizzatore per motivi di prevenzione. Ci scusiamo sinceramente con tutti gli ospiti per l'inconvenienza. La data del rinvio verrà comunicata non appena la situazione lo renderà possibile.

Cordiali saluti,Tartini 250

Koncert Zlatko in Optimisti odpade

Spoštovani! 

Obveščamo vas, da zaradi premajhnega interesa odpovedujemo koncert Zlatka in optimistov, ki je bil predviden za petek, 20.12.2019. Vsem, ki ste se koncerta želeli udeležiti, se vam zahvaljujemo za razumevanje. Kupci vstopnic bodo prejeli kupnino povrnjeno. 

Organizator KŠOP

Slovesnost ob prazniku Občine Piran - Zlati Grb Giuliu Ruzzierju

Popotovanja po poteh in stranpoteh Istre in Istranov, kot jih je v svojih delih upodabljal letošnji prejemnik Zlatega grba Giulio Ruzzier, so bila rdeča nit sinočnje slovesnosti ob prazniku Občine Piran. Popotovanja sta mojstrsko povezovala simpatična Miriam Monica in Igor Štamulak, nastopili pa so odlični Denis Beganovič in Maja Bijelica, Jure Lesar, Teo Colori in Momento Cigano, pa Društvo ljubiteljev kulturne in naravne dediščine Anbot Piran ter Mladinski pevski zbor OŠ Cirila Kosmača Piran z zborovodjo Smiljano Steinbacher. V Beli dvorani so na ogled postavili slike otrok iz vrtca La coccinella. Slovesnost je režiral Ivan Loboda.
Fotografije: Jadran Rusjan.

Galerija

Solinarski praznik 2019

Včeraj so obiskovalci Pirana lahko pobrskali po spominkih na solinarski tržnici, si ogledali predstavitev solinarskega orodja, pokušali piransko sol in jo primerjali z drugimi vrstami soli, doživeli solinarski ritual za srečo, pa se udeležili iskanje skritega zaklada, prisluhnili glasbi mandolin in Pihalnega orkestra Piran ter folklornemu plesu, občudovali črno-bele fotografije o solinarstvu in slike umetniških skupin SI G.Tartini...po napornem delu na solnih poljih se je v mesto vrnila Solinarska družina, tam je bila tudi skupina v kostumih Al tempo di Tartini; pozno popoldne jih je nagovoril piranski podžupan Karlo Radovac, za dobro letino je sledil še blagoslov piranskega župnika. Za spomin na letošnji Solinarski praznik so prejeli še nekaj ščepcev soli... Fotografiral je Jadran Rusjan.

Galerija

Portoroške noči 2019: Cubismo in Jan Plestenjak ter ognjemet

Na sinočnjem prvem večeru Portoroških noči 2019 je koncertirala priljubljena hrvaška skupina Cubismo. Številni poslušalci na portoroški plaži so se zabavali ob ritmih salse in jazza, mnogi so se tudi zavrteli. Legenda slovenske zabavne glasbe Jan Plestenjak je na sobotni večer razgrel srca oboževalcev, ko so se zabavali in prepevali njegove uspešnice. Z luno obsijano nebo je še ozaljašal tradicionalni ognjemet. Hvala vsem, ki ste bili z nami na Portoroških nočeh 2019!
Foto: Jadran Rusjan.

Galerija

Začel se je Poletni festival Piran 2019

Sinoči so plesalci Mladega slovenskega baleta in solisti slovenskega baleta nastopili na prvih dveh predstavah letošnjega Poletnega festivala Piran: na ogled sta bili za otroke La Fontainove basni ter Dama s kamelijami. Drevi ob 21.uri bodo uprizorili celovečerno predstavo Romeo in Julija, sledile bodo še predstave v soboto in nedeljo. Vstopnine ni.
Fotograf: Jadran Rusjan.

Galerija

Poziv za oddajo prodajnih mest na stojnici na Solinarskem prazniku 2019

Z današnjim dnem objavljamo javni poziv za oddajo prodajnih mest na stojnicah za Solinarski praznik. Prireditev bo na Tartinijevem trgu v Piranu v soboto, 24.avgusta 2019, med 10. in 20.uro. V tem času je predvidena stojnična ponudba, pri kateri lahko sodelujejo razstavljalci z raznolikim trgovskim blagom s solinarskimi motivi, domačimi izdelki umetnostne in rokodelske obrti, naravno kozmetiko, kulinarično ponudbo, kjer je ena od sestavin tudi sol sečoveljskih ali strunjanskih solin....

Rok za prijavo je 8.avgust 2019. Vloge sprejemamo na naslov Avditorij Portorož-Portorose, Senčna pot 8A ali na e-naslov: info@avditorij.si

Dokumenti: 

Prijavnica_za_uporabo_prodajnega_mesta_na_stojnici_Solinarski_praznik_24avgusta19.pdf
Pogoji_sodelovanja_na_Solinarskem_prazniku_24avgusta19_prvi.pdf

Pogoji_sodelovanja_na_solinarskem_prazniku24avgusta19_drugi.pdf

Trio Muhadinović iz Črne Gore na 41. Piranskih glasbenih večerih

Mladi glasbeniki - Milica, Lazar in Ivanka Muhadinović - so sinoči odigrali tretji koncert 41.Piranskih glasbenih večerov. Prisluhnili smo skladbam za flavto in harmoniko skladateljev J.S.Bacha, Glinke, Elerja, Muczyinskega in Piazzole. Kot zanimivost naj povemo, da smo harmoniko sinoči poslušali prvič nasploh na festivalu. Poslušalci so z aplavzi potrdili in nagradili bravuroznost mladih glasbenikov.
Foto: Avditorij Portorož, BJ.

Galerija

Tinkara Kovač je zmagovalka 39. festivala Melodije morja in sonca

Avditorij Portorož – Portorose, Občina Piran v soorganizaciji z RTV Slovenijo so v soboto, 6. julija 2019, v Amfiteatru Avditorija Portorož priredili 39. festival Melodije morja in sonca. Umetniški vodja festivala je bil Slavko Ivančić, voditeljici Lorella Flego in Bernarda Žarn.
 
VELIKO NAGRADO MMS 2019
je prejela Tinkara Kovač s skladbo Bodi z mano do konca; denarno nagrado Občine Piran v vrednosti 3.000 EUR je zmagovalki izročil župan Občine Piran Đenio Zadković, kristalni kipec Steklarne Rogaška pa generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc. Avtorica zmagovalne skladbe: Tinkara Kovač.
 
Pri izboru so poleg strokovne žirije (25 %) sodelovali poslušalci s telefonskim glasovanjem (25 %), občinstvo v Amfiteatru s posebnimi glasovalnimi vstopnicami (25 %) ter šest radijskih postaj (25 %): Radio Slovenija - 1. program, Radio Koper, Radio Celje, Radio Maribor, Radio Murski val in Radio Sora.
 
NAGRADE STROKOVNE ŽIRIJE
Strokovna žirija v sestavi Patrik Greblo, predsednik, Dajana Makovec, Alesh Maatko, Igor Misdaris in Sašo Fajon so glasovali takole:
Nagrada strokovne žirije za izvedbo (podelila jo je Dragica Petrovič, direktorica Avditorija Portorož – Portorose): KVATROPIRCI za skladbo Veter je vel.
 
Nagrada strokovne žirije za glasbo (podelil jo je umetniški vodja festivala Slavko Ivančić): ALEŠ KLINAR za skladbo Bodi z mano do konca izvajalke Tinkare Kovač.
 
Nagrada strokovne žirije za besedilo (podelila jo je Lada Tancer, predstojnica Urada za družbene dejavnosti Občine Piran): TINKARA KOVAČ kot avtorica besedila skladbe Bodi z mano do konca v izvedbi Tinkare Kovač.
 
Nagrada strokovne žirije za obetavnega izvajalca – nagrada Danila Kocjančiča (podelil jo je član strokovne žirije Igor Misdaris): 2B (Gašper in Primož Mihelič) za skladbo Kot morje.

Nagrajenci strokovnih nagrad za izvedbo, glasbo, besedilo in obetavnega izvajalca so prejeli kristalne kipce Steklarne Rogaška.
 
GLASOVANJE RADIJSKIH POSTAJ
Glasovalo je šest radijskih postaj: Radio Slovenija - 1. program, Radio Koper, Radio Celje, Radio Maribor, Murski val in Radio Sora.
Zmagovalec: SAMUEL LUCAS s skladbo Vse bo ok.
 
TELEFONSKO GLASOVANJE
Zmagovalec: TOMAŽ HOSTNIK s skladbo Irena.
 
GLASOVANJE OBČINSTVA V AMFITEATRU
Zmagovalka: TINKARA KOVAČ s skladbo Bodi z mano do konca.
 
Umetniški vodja festivala je bil Slavko Ivančić, voditeljici Lorella Flego in Bernarda Žarn.
Tudi na letošnjem festivalu je izvajalce spremljal v živo Festivalski bend MMS pod vodstvom Tomija Puriča. Za vse, ki si prireditve niso ogledali v živo iz Amfiteatra, so lahko festival MMS spremljali v neposrednem prenosu od 21. ure dalje na 1. programu Televizije Slovenija, 1. programu Radia Slovenija, Radiu Koper, Radiu Maribor in RTV 4D.
 
ZKP RTV Slovenija, založba kakovostnih programov, je izdala digitalni album z vsemi festivalskimi skladbami in lansko zmagovalno Lee Sirk. Album bo dan po festivalu dostopen v spletnih digitalnih trgovinah in v spletni trgovini www.rtvslo.si/zkpprodaja.
 
Uradni festivalski fotograf: Jadran Rusjan.
 

Galerija

Goran Bojčevski duo za otvoritev Piranskih glasbenih večerov

Sinoči so se v Križnem hodniku Minoritskega samostana sv. Frančiška Asiškega v Piranu pričeli 41. Piranski glasbeni večeri. Mednarodni festival komorne glasbe sta otvorila Goran Bojčevski na klarinetu in Jan Sever na klavirju. Koncert je bil še posebej zanimiv, ker je Bojčevski, ki je tudi sam skladatelj z impresivnim opusom del za klarinet, godala in simfonične orkestre, s klarinetom izvedel skladbe, ki so bile napisane za violino. Jan Sever je eden vidnejših pianistov svoje generacije v Sloveniji in reden gost pomembnejših koncertnih ciklov ter festivalov doma in v tujini. Sledili bodo še trije koncerti ob četrtkih v juliju: 11.7. Matic Dolenc - kitara, 18.7.Trio Muhadinović in 25.7. Trio L'Anima.
Vljudno vabljeni k poslušanju.
Fotografije Jadran Rusjan.

Galerija

Noč najlepših opernih arij v poklon glasbeni umetnosti in Dnevu državnosti RS

Čudovit koncert najlepših opernih arij v izvedbi Simfoničnega orkestra, Zbora Opere in solistov SNG Maribor pod dirigentskim vodstvom maestra Simona Krečiča je požel stoječe ovacije in "huronske" aplavze. Hvala izvrstnim glasbenikom in najlepša hvala obiskovalcem za nepozabni koncertni večer v Avditoriju Portorož, ki smo ga posvetili tudi prihajajočemu Dnevu državnosti RS.
Fotografiral je Jadran Rusjan.

Galerija

Praznik sv.Jurija, zavetnika mesta Piran

Aprilsko muhavo vreme nam ni povsem prekrižalo načrtov...zavetnik mesta, sv.Jurij, je vendarle pregnal nekaj oblakov in vseeno smo lahko pričeli...kot veleva tradicija prireditve, z nastopom Pihalnega orkestra Piran na Tartinijevem trgu. Sledila je himna sv.Juriju, ki jo je zapel je župnijski mešani pevski zbor Georgios, nato sta obiskovalce, vernike in birmance blagoslovila piranski župnik Zorko Bajc in škof Bizjak. S kipom sv.Jurija se je procesija podala po z girlandami okrašeni ulici IX.korpusa vse do cerkve Sv. Jurija, kjer je bila sv. maša. Solinarska dužina je s številnimi mladimi nadobudneži po maši krenila na pomol in se z ladjo Pyros odpeljala v soline. V Tartinijevi hiši so odprli fotografsko razstavo »Istrski Italijani«, kdo je odšel in kdo ostal. Avtorico in njeno delo je predstavil Kristijan Knez.
Fotografije: Jadran Rusjan.

Galerija