Izbrani nastopajoči na 40. festivalu Melodije morja in sonca

Javni razpis za udeležbo na letošnjem festivalu Melodije morja in sonca se je zaključil 9. aprila. Da so bile prijave na festival odprte, smo med drugim po Sloveniji opozorili s promocijsko akcijo, v kateri smo uporabili stare podobe LP plošč, kaset in zgoščenk, ki so izšle od prvega festivala leta 1978 ter napovedali 40. izvedbo 10. julija v Amfiteatru Avditorija Portorož. Prejeli smo 74 skladb, ki jih je ocenjevala strokovna komisija za izbor v sestavi Eva Cimbola, Simona Brglez, Slavko Ivančić, Andrea F, Alesh Maatko, Mojca Menart in Aleksander Radič. Prvi krog poslušanja je potekal na daljavo, preko posebej za letošnji festival razvitega računalniškega programa. V drugem krogu, ki je potekal  v živo in s pomočjo novega programa za glasovanje (MMS je prvi festival v Sloveniji, ki ima tovrsten program za ocenjevanje skladb), so poslušali 44 skladb in med njimi izbrali oz. potrdili 12 tekmovalnih ter 2 rezervni skladbi.

V soboto, 10. julija, se bodo za Veliko nagrado MMS in nagrade strokovne žirije (nagrada Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca oz. avtorja, za najboljše besedilo, najboljšo glasbo in najboljšo izvedbo) potegovali: tri tekmovalke - Eva Boto (Kdo ti bo dušo dal), Tatjana Mihelj (Ples v dežju), Saša Lešnjek (Kaj bi svet brez upanja); štirje moški tekmovalci - Boštjan Pertinač (Plima), Tomaž Hostnik (Ti sploh ne veš), Sebastian (Ne spim!), Franco Ceroici v sodelovanju s Teom Collorijem (Kjer se cesta konča); v duetu Samuel Lucas in Maja Založnik (Kdo smo?) ter Gal Gjurin in Manca Fekonja (In še zadnja zvezda vzide); in trojica skupin - Platana (V globino srca), Gedore (Ona), Rok Ferengja in Erosi (Mlada luna). Za primer diskvalifikacije ali odpovedi ene oz. dveh skladb sta kot rezervi izbrana še Etienne (Galeb) in Saša Jovičić (Morje sred noči). Med avtorji izbranih skladb so prisotna priljubljena in priznana imena domače glasbene scene. Vrstni red nastopa bo določen glede na dinamiko skladb, število nastopajočih in uporabljene inštrumente ter bo znan na novinarski konferenci prvi teden v juniju.

Člane izborne komisije smo prosili še za širše mnenje o prijavljenih skladbah, avtorjih in njihovi izvirnosti, o mojstrstvu v besedilopisju, o kvaliteti glasbe v primerjavi z zimzelenimi. Njihovo skupno mnenje je povzel predsednik komisije, Andrea F, ki je odgovoril: »Vsekakor so današnje skladbe na MMS-u, ali pravzaprav katere koli skladbe zadnjega dvajsetletja na katerem koli festivalu, bistveno drugačne od tistih, ki jih štejemo, kot "zimzelene", iz "starih dobrih časov". To ni nujno minus, saj že sodobnejši okus, tehnologije in inštrumenti kličejo k drugačnemu pisanju, kot se je to počelo denimo za revijski orkester. Zimzelene pa jih naredimo mi, poslušalci, festivali, in predvsem mediji - pri podpori in pozornosti slednjih pa situacija že dolgo ni najbolj rožnata. In roko na srce ni najbolj rožnata niti z vidika besedil, kjer se veliko bolj, kot pri sami glasbi čuti hiperinflacija avtorjev v domačem prostoru in pomanjkanje vsebin ter besednih spretnosti. 
Na vprašanje, ali se v letošnjih skladbah sliši, da so nastale v posebnem – koronskem času, je več balad ali ? , so povedali: »Ker MMS pogosto sam izzove misli o morju in dopustu, razen prisotnosti te, potovalno-poletne želje, v letošnjih prijavljenih skladbah ni bilo opaziti kakšne posebne Covid-pandemske tesnobe ali refleksije. A že samo dejstvo, da se glasbeniki in pesmi želijo predstaviti, najbrž podzavestno vsebuje tisto željo po normalnosti, ki nam je sedaj že skoraj eno leto in pol le spomin.«
Na festivalu MMS vsa leta slišimo tudi skladbe v italijanščini. Letos se na festival ni uvrstila niti ena. Andrea F je to komentiral: »Pomanjkanje skladb v italijanščini je žal tudi letos težava, ker je le ta bila med lepimi specifikami MMS-a. A objektivno pomanjkanje kakovostnih avtorjev, tekstopiscev in izvajalcev (tudi s kakovostno italijanščino), je težava celotnega primorskega glasbenega prostora, s katero bi se po mojem mnenju bilo potrebno spopadati s spodbujanjem že krepko pred festivalom, morda v tesnejši, aktivni navezi z organizacijami glasbenih in kulturnih dejavnosti v Skupnosti Italijanov na teritoriju, morda pa tudi z navezo s kakšnim sorodnim, lahko tudi regijskim festivalom v Italiji, s katerega bi lahko v nekmovalnem delu vzajemno gostili denimo zmagovalno pesem in izvajalca
Koliko je festival MMS priljubljen med glasbeniki in ali se to odraža skozi število prijav na razpis, so povzeli: »MMS ima ime in prestiž, ki sta se po nekaj letnih temnih časih že dokaj uspešno povrnila - in obeh ni mogoče spregledati. Izvajalcem ter avtorjem pomeni unikatno in žanrsko lahko zelo raznoliko bleščeče medijsko okno, ne le zaradi nagrad temveč tudi zaradi že tradicionalno zelo priljubljenega TV prenosa. Zato je podpiranje avtorske kakovosti, izvirnosti in dobrega nivoja popularne glasbe edina prava pot, ki bo dolgoročno zagotovila tudi konstanten delež prisotnosti večjih imen, tako izvajalcev kakor avtorjev, obenem pa Sloveniji še dalje ponujala uspešnice, ki so zrcalo časa in ob tem tudi nova imena, kar je najboljše proticepivo za vse prepogosto domače plagiatorstvo ter neinventivnost.«


Evo Boto je širša slovenska javnost spoznala leta 2012, ko je zmagala v oddaji Misija Evrovizija. Pri 16-ih je s pesmijo Verjamem postala najmlajša slovenska predstavnica na Pesmi Evrovizije. Eva je svoje debitantsko leto v vrhu slovenske glasbene scene oplemenitila še z drugim mestom na festivalu Melodije morja in sonca. Vmes je bila zelo aktivna po festivalih v tujini in pri snemanju novih pesmi, še posebej ponosna pa je na zmago na Slovenski popevki leta 2016 s pesmijo Kaj je to življenje. Leto 2018 je bilo za Evo prelomno. Začela je ustvarjati avtorsko glasbo in ob pomoči mladega glasbenika in producenta, Žana Serčiča, izdala prvo avtorsko pesem z naslovom Tvoja.  Jeseni 2019 je zmagala v oddaji Znan obraz ima svoj glas, in izdala tudi svoj prvi album Ko najdeš sebe. Prav tako so nekaj posebnega Evini koncerti, ki jih je začela 2019 z novo ekipo, stalno profesionalno spremljevalno skupino vrhunskih glasbenikov. Uspeh na terenu je viden tako na koncertih kakor tudi na korporativnih dogodkih, kjer je Eva redna in zelo zaželjena glasbena gostja. Eva je ob vsem velika ljubljenka medijev, saj je redna gostja pomembnejših medijskih in glasbenih dogodkov. Odlikujejo jo energičnost, nevsiljivost, prijaznost, iskrenost in pristnost. Ljudje so jo vzeli za svojo, občudujejo njene glasbene sposobnosti in ravno zato so jo izglasovali kot zmagovalko zadnje serije oddaje Znan obraz ima svoj glas.

Tatjana Mihelj, pevka, ki živi v Novi Gorici, že več let prepeva na različnih odrih v Sloveniji in tujini. V svoji karieri je nastopala z mnogimi in raznolikimi zasedbami – od bendov do orkestrov. Na otvoritvenem koncertu leta 2015 na Čedadskem festivalu je zapela ob spremljavi simfoničnega orkestra Friuli Venezia Giulia, leta 2018 pa z istim orkestrom  Koncertirala na turneji po Italiji v večerih, posvečenih Franku Sinatri. Orkester Slovenske vojske, različni big bandi in pihalni orkestri so prav tako sestavni del njene pevske poti. Redno poje v casinojih, na mnogih prireditvah, zabavah, samostojnih koncertih, in kongresih. Pred leti je sodelovala na Emi s pesmijo Dlan okrog srca, in se pozneje na tem istem festivalu predstavila tudi kot spremljevalna vokalistka. Tatjana je poznana po pesmih Dlan okrog srca, priredbi Vozi me vlak v daljave, Sivo mesto, Zakaj in mnogih drugih.

Saša Lešnjek je pevka in igralka, rojena leta 1999 v Ljubljani. Nedavno je zaključila študij jazz petja na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, nekaj časa pa se je glasbeno izpopolnjevala tudi na glasbeni fakulteti v Gradcu. Do sedaj je veliko sodelovala z Big Bandom RTV Slovenije. Predstavila se je tudi na Poletni noči 2018, Poletni noči 2020 ter kot spremljevalna vokalistka na Popevki 2018. Leta 2020 je z Big bandom in godalno sekcijo Simfoničnega orkestra RTV Slovenije kot vokalna solistka izvedla tudi koncert posvečen Atiju Sossu. Leta 2017 je na mednarodnem glasbenem tekmovanju Temsig osvojila zlato plaketo v kategoriji Jazz-solo. Za svoj največji projekt do sedaj šteje vlogo Sandy v slovenski različici muzikala Briljantina, pred tem pa je nastopila tudi v izvirnem slovenskem muzikalu Vesna. Zelo je aktivna na področju sinhronizacije, kjer svoj glas posoja raznim risanim junakom v risanih serijah in celovečernih filmih. Je soavtorica mnogih skladb zase in za razne izvajalce, med drugim pa letos pripravlja svoj prvi studijski album.


Boštjan Pertinač je kantavtor, pevec, kitarist, producent in multiinštrumentalist. V svoji glasbeni karieri si je nabral veliko odrskih in studijskih izkušenj, ki jih rad deli tudi z drugimi glasbeniki. Boštjan vodi tudi svojo glasbeno šolo Pertinach, kjer poučuje različne vrste kitar, petje in glasbeno teorijo. Kar dela Boštjana tako posebnega, je ravno sam zvok njegove glasbe in kraški dialekt, ki ga ohranja tekom svoje glasbene poti. Njegova preprostost in občutna navezava na Kras dajeta skladbam poseben duh, ki prepriča.

Tomaž Hostnik (1992) je avtor več kot sedemdesetih skladb v slovenskem jeziku, kar vključuje celotne opuse zasedb Vudlenderji, Drajnarjuva vampa, Hostnik pa Krečič, glasbo za otroke, film, gledališče, itd. Za svoje ustvarjanje je na 14. mednarodnem festivalu kantavtorstva (Kantfest) prejel zlato kanto, na 39. Melodijah morja in sonca s skladbo »Irena« največ glasov v telefonskem glasovanju, na Popevki 2019 pa si prislužil nagrado za najboljše besedilo. Septembra letos bosta na Popevki 2021 predstavljeni kar dve njegovi skladbi. Marca 2018 je z odliko končal magistrski študij klavirja na univerzi Antona Brucknerja v Linzu. Kot pianist, pesnik in šansonjer redno koncertira tako doma kot v tujini.

Sebastian je prvi slovenski najstniški idol, ki se je javnosti predstavil na izboru za Miss Slovenije za Miss sveta leta 2000 s skladbo »Hočem to nazaj!« in se z njo kmalu prebil na vrh radijskih in televizijskih glasbenih lestvic. V menedžersko-glasbeni navezi z Natko Geržina in Zvonetom Tomcem je pri založbi Menart Records izdal dva albuma “Hočem to nazaj!”, izdan februarja 2001, je bil na lestvici 30-ih najbolje prodajanih albumov kar 9 mesecev in zanjo je prejel prejel dvojno platinasto ploščo.  “Ti si ta!”, leto za tem, je že v 3. tednu dosegel zlato naklado. Nato se je Sabastian umaknil iz javnega življenja in se posvetil lastnemu glasbenemu ustvarjanju. V soj žarometov se je vrnil leta 2004 z uspešnico “Bum! Bum! Bum!”, za katero je napisal besedilo. Sledile pa so skladbe “Kdo misliš, da si?!”, “Tvoja slika (bledi)”, duet z Luko Nižetićem “Mi Chica Latina”, “Kriv sem” (Slovenska popevka 2006), “Naj svet zakriči” (EMA 2007) in “Na robu sveta” ob slovenski promociji istoimenskega filma iz trilogije Pirati s Karibov, kjer se vse večkrat pojavlja tudi kot avtor glasbe.
Nekaj časa je vodil tudi novo fantovsko skupino Casanova. Sebastian deluje tudi kot televizijski voditelj. V letu 2002 je posnel sezono oddaj “V postelji s Sebastianom!” za televizijo Pika, leta 2009 pa na RTS  “Rdeča preproga s Sebastianom”, v kateri je gostil najeminentnejša imena slovenskega estradnega sveta. Danes se Sebastian aktivno posveča tudi plesnemu ustvarjanju.  Je lastnik ene največjih slovenskih plesnih šol in predavatelj na temo plesnega ustvarjanja v najširšem pomenu za vse starosti po vsej Evropi.

Primorski glasbenik Franco Ceroici že 25 let nastopa po Sloveniji. Kot pevec in spremljevalni kitarist s svojo ekipo nastopa vedno v akustični verziji. Ljubitelj pop in rock glasbe bo tokrat v sodelovanju s priznanim piranskim glasbenikom Teom Collorijem (avtor besedila in glasbe) predstavil avtorsko pesem o Piranu ‘’Kjer se cesta konča’’.

Samuel Lucas je slovenski pevec in glasbenik se že vse od svojega otroštva spogleduje s kitaro. Skupaj z njegovimi vokalnimi sposobnostmi in izjemnimi interpretacijami različnih glasbenih stilov in zvrsti ga je popeljala na 16 letno nastopanje na odrih Evrope (Avstrija, Nemčija, Švica, Italija, Švedska, Finska). Po povratku v Slovenijo leta 2009 se je prestavil tudi domačemu občinstvu, ko se je na povabilo Aleša Klinarja udeležil Eme s pop-rock balado »Vse bi zate dal« in zasedel 3. mesto. Istega leta je nastopil tudi na Slovenski popevki (»Vedno bom s tabo ostal«), na EMInem odru pa je ponovno stal leta 2014 (»Masquerade«) v duetu z Nerminom Puškarjem. Leta 2010 je izšel njegov albumski prvenec z naslovom »Samuel Lucas«, konec istega leta pa je posnel tudi skladbo »Ona nije više tu«. Ustvarjanje njegove avtorske glasbe se je začelo leta 2016 z balado »Pesem o naju«, ki sta mu sledila še disco funk singel »Play that song« in balada »Kot nekdaj«. Konec leta 2018 pa se je začelo pisati novo poglavje njegove glasbene poti, saj je s singloma »Sebe dajem« in »To sem jaz« napovedal izdajo svojega prvega avtorskega albuma »Sebe dajem«, ki je izšel spomladi 2019. Na njem se Samuel skoraj v celoti podpisuje pod glasbo, zato je album še toliko bolj oseben. Je mešanica popa, rocka in bluza s pridihom jazza, na njem Lucas daje resnično sebe in vse svoje glasbeno znanje in dušo. V sezoni jesen/zima 2010 je s svetovno prvakinjo v kombinaciji desetih plesov Nadiyo Bychkovo sodeloval v plesnem šovu Zvezde plešejo na TV Slovenija. Sodeloval je tudi v 3. sezoni oddaje Znan obraz ima svoj glas, kjer je navduševal z izjemnimi imitacijami eminentnih glasbenikov, kot so Bruno Mars, Oliver Dragojević, Whitesnake, Anastacia, Snow, Michael Jackson, Ray Charles, Ed Sheeran, Tina Turner in Andrea Bocelli, Halid Bešlić. Primorcu, ki obožuje morje in sonce, je bilo v veliko čast, da je leta 2019 prvič lahko sodeloval tudi na domačem festivalu - Melodijah morja in sonca. Profesionalno se z glasbo ukvarja in od nje živi že več kot 30 let, zadnja leta polni odre s svojim bandom »The Groove Station«, katerega članica je tudi njegova srednja hčerka Arijana (25). V začetku marca je izdal novo pesem z naslovom »Narod moj«, za katero je besedilo prišlo izpod peresa nekdanje evropske komisarke mag. Violete Bulc. Maja Založnik je v slovenskem prostoru s svojim neverjetnim vokalom prisotna že mnoga leta. Spremljali smo jo tako na različnih glasbenih izborih in oddajah, kot tudi na evrovizijskih tekmovanjih in koncertih v živo, kjer je izbranemu občinstvu predstavljala svoj bogat repertoar od popa, soula, rocka in funka. Velike uspehe je požela z visoko uvrstitvijo na The voice of Germany, kjer je opozorila nase kot talentirana pevka s super karizmatično prezenco. Majo smo lahko slišali v skupini Luminodoche, s katerimi je posnela  zgoščenko Tobogan, s soul in jazz pevcem in pianistom Urošem Perićem je izdala duet ''Sweet sugar honey'', s skupino Papas, kjer so našli skupni jezik v soul, blues ritmih, so posneli in izdali pesem ''Vzemi vse ti dam'', z reperjem Zlatkom je posnela duet v pesmi ''Ponos'', ki sta jo pela za slovensko olimpijsko reprezentanco. Leta  letu 2015 je začela sodelovat s srbsko skupino Moonshine iz Novega Sada in 2019. so izdali prvi avtorski album ''Pieces''(založba Dallas Records). Naša vrhunska vokalistka je bila povabljena in potrjena s strani Disneya za sinhronizacijo najnovejšega filma ''Levji Kralj'', kjer je v slovenščini zapela in sinhronizirala dve pesmi, kateri v originalu poje Beyonce. Leto 2020 je bilo za pevko prelomno. Postala je mamica, s tem pa je dobila energijo tudi za nove glasbene podvige. Konec leta je izdala pesem in spot za božično pesem ''Please come home for Christmas'', v sodelovanju z avtorjem Denisom Beganovićem - Kay Kay-jem. Pomladi 2021 je v maski nune nastopila v oddaji Zvezde pod masko in resnično opozorila na svojo prezenco in vrhunski vokal ter osupnila z nastopom celotno Slovenijo. April je za Majo nova prelomnica, saj izdaja pesem ''Voda sem, ti si dlan'', ki bo pokazala novo, prerojeno Majo. Tekst za pesem je napisala njena piarovka Kaly Kolonič, angleško verzijo Bruce R.F Smith, glasbo in aranžma pa sta naredila Andreas Bjorkman in Adriana Pupavac.

Gal Gjurin, slovensko kanadski pevec, multiinštrumentalist, skladatelj, producent in pesnik. V svoji 20 letni glasbeni karieri je izdal 17 avtorskih albumov, sodeloval je s številnimi slovenskimi glasbenimi in literarnimi imeni ter z imeni svetovne glasbene scene. Večinoma ustvarja v svojih matičnih studijih v Ljubljani in Torontu, hkrati pa je  glavni urednik svojih dveh neodvisnih založb. Je avtor številnih radijskih uspešnic, simfonične in filmske glasbe ter glasbe za plesne in dramske predstave. Igra prek 50 inštrumentov. Redno sodeluje s kvalitetnimi mladimi ustvarjalci ter jih podpira skozi producentsko pomoč v studijih in na mednarodnih mentorskih delavnicah. Zadnjih petnajst let je tudi stalni producent in soavtor albumov Vlada Kreslina, hkrati je dobitnik nagrade za najboljši šanson 2005, avtor prvo nagrajene pesmi na festivalu otroških popevk Brinjevka, dobitnik nagrade za najboljšo glasbo v oglaševanju leta 2019 na SOFu itd. Znan je tudi po udejstvovanju na številnih humanitarnih dogodkih in koncertih, med drugim s svojo sestro , pevko Severo Gjurin, a katero sta lani objavila tudi humanitarni duetni album »Srčno, v živo«. Med njegove večje koncertne dosežke spada tudi neprekinjena dvoletna koncertna turneja s simfoničnim orkestrom Cantabile. O njegovem koncertnem in studijskem delu pri nas ter v Kanadi in ZDA pričajo tudi dokumentarni filmi na RTV Slovenija. Gjurinov najnovejši angleški dvojni album »C« je sodeloval tudi v izboru za letošnjega kanadskega grammyja, hkrati pa je Gjurin na mednarodnem tekmovanju avtorjev v Nashvillu v ZDA dosegel naslov letošnjega polfinalista med 26.000 avtorji. Z Manco Fekonja ju veže že dolgoletno prijateljstvo, Manca pa je hkrati članica njegove stalne koncertne zasedbe. Pevka, inštrumentalistka, avtorica glasbe in besedil, pripravlja avtorsko gradivo za svoj letošnji glasbeni prvenec. Na radijskih valovih RTV Slovenija smo že lahko slišali njeno uspešnico “V Italijo”, z Galom pa je Manca prvič stala na odru že pri svojih 12-ih letih. Kmalu zatem ji je podaril eno svojih akustičnih kitar, ki jo še danes uporablja za skladanje v svojem domačem mini studiju. Pela je v številnih zborih, redno sodeluje s postonjskim kitaristom Vitalom Jurca, letos pa začenja tudi s študijem jazz petja. Tako kot Gal, je tudi ona zaljubljena v morje.

Roka Ferengjo najbrž ni potrebno posebej predstavljati. Rok je skupino Rok'n'band ustanovil leta 1995, kjer je bilo takoj jasno, da skupina črpa navdih iz glasbe petdesetih; po izidu pesmi Moja mlada ljubica pa je 1997 skupina izdala album Da padeš dol in nemudoma doživela neverjeten uspeh. Pesem Jagode in čokolada, ki se nahaja na tem albumu, je danes zimzelena.  Tudi naslednji dve plošči, Kako me mika in V nevarni fazi postregli z malim morjem hitov, med katere zagotovo sodita še dve zimzeleni te zasedbe, Nika in Ostani še minuto. Rok je kasneje napolnil Sava center v Beogradu, z Neno Belanom je 2004 posnel album Elvis je živ, s katero je kar dvakrat razprodal veliko dvorano Cankarjevega doma. Do danes ostaja Rok Ferengja sinonim za kvaliteten rokenrol in na koncertih njegove skladbe poje staro in mlado. Erosi so kvartet, ki obstaja od leta 2014. Fantje od samih začetkov dajejo poudarek acapella petju, hkrati pa so vsi izvrstni inštrumentalisti. Nase so opozorili leta 2015 s svojo prvo avtorsko skladbo Kako naj jo pozabim. Vmes so nanizali lepo število nastopov, izdali veliko priredb in avtorskih skladb. Leta 2018 so na Slovenski popevki nastopili skupaj z Manco Špik, s katero so kasneje posneli še hit duet Bela barka; lani pa z Vilijem Resnikom še pesem Moja generacija, ki je nemudoma postala zimzelena. Erosi so: 1. tenor Matej Dolar, 2. tenor Miha Lesjak, 1. bas Dejan Korenak in 2. bas Jože Sadek.

Skupina Platana je nastala leta 1972 v Kopru in vse odtlej neprekinjeno glasbeno ustvarja in nastopa doma in v tujini. Posneli so več kot 100 avtorskih  pesmi na mali vinilni plošči, 8 kasetah in 4 zgoščenkah. Sodelovali na petih festivalih: Subotica in Opatija l. 1978 ter trikrat na MMSju: 1985, 1991,1995) . Večino avtorske glasbe in besedil je napisal kitarist Adrijan Baruca. Sodelovali pa so še z drugimi znanimi avtorji glasbe in besedil. Bili so spremljevalna skupina znanih pevk in pevcev: Tomislav Ivčič, Džo Maračič-Maki, Marjan Miše, Vladimir Savčič-Čobi, Moni Kovačič, Duško Lokin, Djani Maršan, Miro Ungar, Lidija Percan, Edvin Fliser, Tatjana Dremelj,  Miran Zadnik, Alfi Nipič, Elio Pisak in drugih. Danes skupino sestavljajo: Armando Baruca, Adrijan Baruca, Marino Marinac in Ervin Može.

Zasedba Gedore deluje že od srednješolskih let – nekateri njeni člani so nekdanji dijaki Srednje tehniške šole v Kopru. Svojo glasbeno kilometrino so člani pridobivali predvsem na primorsko krojenih zabavljaških šovih, spremljanju znanih primorskih izvajalcev (Slavko Ivančič, Rudi Bučar, Anika Horvat, Iztok Novak Easy, …). Svoj domicil imajo v Kopru in njegovi okolici. Šest jih je: Tomaž Boškin (vokal, harmonika, klaviature, pozavna), Mitja Bobič (klaviature, trobenta, vokal), Marko Hrvatin (kitara), Marko Toškan (bobni, vokal), Simon Markežič (bas kitara) in Jan Baruca (kitara in vokal), ki v zasedbi poskrbi tudi za miks in produkcijo skladb. Na MMS bodo zapeli pesem Ona. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerija