Predstavitev ožje ekipe festivala MMS 2021

V letu 2021 je organizacijske niti festivala prevzel Organizacijski odbor, ki ga sestavlja osem posameznikov organizacij, ki že vrsto let sodelujejo in soustvarjajo festival in dogodke tako v lokalnem okolju kot širše. Naloge in pristojnosti odbora določa Pravilnik festivala (PRAVILNIK IZBIRANJA SKLADB ZA SODELOVANJE NA 40. FESTIVALU MELODIJE MORJA IN SONCA 2021 in NAČINA GLASOVANJA NA 40. FESTIVALU MELODIJE MORJA IN SONCA 2021). Ekipo Organizacijskega odbora 40. festivala Melodije morja in sonca sestavljajo:

Borut Bažec, v.d. direktorja Avditorija Portorož-Portorose,

Slavko Ivančić, ambasador festivala MMS, 

Matej Knep, vodja urada za družbene dejavnosti Občine Piran, 

Alesh Maatko, urednik portala Evrovizija.com in poznavalec glasbenih festivalov in tekmovanj,

Maja Plahutnik Nahtigal, predstavnica Turističnega združenja Portorož in soustvarjalka festivala FeNS, 

Tomi Purich, glasbenik in vodja festivalskega benda

Tatjana Smisl, prodecentka oddaje in predstavnica RTV Slovenija

Klavdija Žnidarič, nosilka projekta v Avditoriju Portorož-Portorose.

Priprave na festival stečejo v mesecu januarju s pripravo razpisa in osnovnih usmeritev ter se nadaljujejo v zgodnjo pomlad z izborom sodelujočih in samo pripravo na izvedbo dogodka. Festival vsako leto nadgrajujemo in vztrajamo pri njegovi odliki: petju v živo s festivalskim bandom. Slednje je za mnoge izziv, pa vendar že vrsto let  daje priložnost mladim izvajalcem, da se preizkusijo na velikem tekmovalnem odru. V ustvarjanje festivala je skozi večmesečno delo vpetih preko 200 posameznikov, v zadnjih dneh, ko se nam pridruži še ekipa Radia in televizije Slovenija in stečejo priprave na prenos dogodka na radijske valove in televizijske ekrane, pa se število sodelujočih podvoji. 

V spodnji galeriji, ki jo je ustvaril fotograf Aleš Rosa je del ekipe, ki se v Avditoriju vsakodnevno aktivno ukvarja s pripravami na festival. 

Galerija