Izžrebani vrstni red nastopa in predstavitev festivala

Sporočilo za javnost

PREDSTAVITEV 38. FESTIVALA MMS IN ŽREB VRSTNEGA REDA NASTOPA IZVAJALCEV

Danes, 28. maja, je bila Avditoriju Portorož – Portorose novinarska konferenca in žreb vrstnega reda nastopa 14 izvajalcev na letošnjem, 38. festivalu Melodije morja in sonca. Prireditev, ki jo bo neposredno prenašala RTV Slovenija, bo v soboto, 14. julija 2018, v Amfiteatru Avditorija Portorož s pričetkom ob 20.45.

Prireditev 38. festival Melodije morja in sonca so predstavili: mag. Meira Hot, podžupanja Občine Piran, MgA. Dragica Petrovič, direktorica Avditorija Portorož – Portorose, Mario Galunič, odgovorni urednik Razvedrilnega programa TV Slovenija, Slavko Ivančić, umetniški vodja festivala MMS in Lada Tancer, predstojnica Urada za družbene dejavnosti Občine Piran. Voditeljica žreba je bila Katja Pišot Maljevac.

Lastnik blagovne znamke Melodije morja in sonca je Občina Piran, Avditorij Portorož – Portorose je njen upravljavec oz. organizator, soorganizator festivala je RTV Slovenija.

NOVOST: voditeljici festivala bosta Lorella Flego in Bernarda Žarn. Mario Galunič po 9 letih vodenja festivala MMS »mikrofon predaja« prijateljici in sodelavki iz RTV Slovenija. V imenu Avditorija Portorož in Občine Piran smo se mu še posebej zahvalili s torto.

V šov programu, ki bo posvečen »očetu« festivala MMS Bertiju Rodošku, in za katerega besedilo piše Drago Mislej – Mef, bodo nastopili glasbeniki Oto Pestner, Isaac Palma in Klemen Orter ter gledališki igralec Primož Forte – Gušto.

V tednu pred festivalom bomo tudi letos v Portorožu pripravili tri predstavitvene večere in druženje z izvajalci/glasbeniki, kar bo zagotovo lepa popestritev poletnih večerov.

Festivalski bend pod vodstvom Tomija Purića se že intenzivno pripravlja na vaje z glasbeniki.

Založba kakovostnih programov RTV Slovenija bo po festivalu izdala digitalni album 38. festivala MMS.

Letošnji izvajalci: Ana Štokelj, Bogdan, Irena Vrčkovnik in MJAV, Kalamari, Klapa Semikantá, Laurylin & Jan Bogatič, Lea Sirk, Manca Špik, Mila, Prifarski muzikanti, Skupina Proteus, Steffy, Swing Deal in The Plut Family se bodo, po danes izžrebanem vrstnem redu, potegovali za Veliko nagrado in nagrade strokovne žirije za najboljše besedilo, priredbo, glasbo, izvedbo ter nagrado za najboljšega debitanta oz. avtorja – nagrado Danila Kocjančiča. Zmagovalna skladba bo tista, ki bo prejela največje število točk v seštevku točk telefonskega glasovanja, glasovanja občinstva v Amfiteatru, glasovanja izbranih radijskih postaj in glasovanja strokovne žirije.

NOVOST: »Pregledna razstava ob 40. obletnici prve izvedbe festivala Melodije morja in sonca«.

Študentje Fakultete za turistične študije iz Portoroža, pod mentorstvom Tomija Brezovca, v sodelovanju s študenti Fakultete za humanistične študije (somentorica dr. Alenka Janko Spreizer) pripravljajo projekt  »Pregledna razstava ob 40. obletnici prve izvedbe festivala Melodije morja in sonca«.

Na njej bodo predstavili dosedanje zmagovalce, prikazali bogato bero različnih nosilcev zvoka, razstavili promocijsko gradivo in plakate in še kaj. Za pripravo pregledne razstave že nekaj mesecev zbirajo razno gradivo, raziskujejo v arhivih in knjižnicah ter izvajajo pogovore s številnimi izvajalci, organizatorji in obiskovalci festivala v preteklih letih. Razstava bo na ogled julija v Avditoriju Portorož.

Voditeljica žreba Katja Pišot Maljevac je predstavila nastopajoče in jih povabila k žrebanju. Izžrebali so takole:  Nastopajoči po izžrebanem vrstnem redu in avtorji

Iz Turističnega združenja Portorož so izvajalcem za spomin na današnje srečanje podarili sadiko mnogocvetne vrtnice »Portorož«.

Fotografirala je Breda Krajnc.

 

Galerija