Predstavitev ožje ekipe festivala MMS 2021/22

V letu 2021 je organizacijske niti festivala prevzel Organizacijski odbor, ki ga je sestavljalo osem posameznikov organizacij, ki že vrsto let sodelujejo in soustvarjajo festival in dogodke tako v lokalnem okolju kot širše. Naloge in pristojnosti odbora določa Pravilnik festivala (PRAVILNIK IZBIRANJA SKLADB ZA SODELOVANJE NA 41. FESTIVALU MELODIJE MORJA IN SONCA 2022 in NAČINA GLASOVANJA NA 41. FESTIVALU MELODIJE MORJA IN SONCA 2022).

Ekipo Organizacijskega odbora 41. festivala Melodije morja in sonca sestavljajo:

Borut Bažec, v.d. direktorja Avditorija Portorož-Portorose,

Matej Knep, vodja urada za družbene dejavnosti Občine Piran, 

Andrea Flego, glasbeni producent,  glasbeni urednik in voditelj,

Maja Plahutnik Nahtigal, predstavnica Turističnega združenja Portorož in soustvarjalka festivala FeNS, 

Tomi Purich, glasbenik in vodja festivalskega benda

Klavdija Žnidarič, nosilka projekta v Avditoriju Portorož-Portorose.

Priprave na festival stečejo v mesecu januarju s pripravo razpisa in osnovnih usmeritev ter se nadaljujejo v zgodnjo pomlad z izborom sodelujočih in samo pripravo na izvedbo dogodka. Festival vsako leto nadgrajujemo in vztrajamo pri njegovi odliki: petju v živo s festivalskim bandom. Slednje je za mnoge izziv, pa vendar že vrsto let  daje priložnost mladim izvajalcem, da se preizkusijo na velikem tekmovalnem odru. V ustvarjanje festivala je skozi večmesečno delo vpetih preko 200 posameznikov, v zadnjih dneh, ko se nam pridruži še ekipa Radia in televizije Slovenija in stečejo priprave na prenos dogodka na radijske valove in televizijske ekrane, pa se število sodelujočih podvoji. 

V spodnji galeriji, ki jo je ustvaril fotograf Aleš Rosa je del ekipe, ki se v Avditoriju vsakodnevno aktivno ukvarja s pripravami na festival. 

Galerija