Moški brlog

Prizorišče: Avditorij Portorož

Tip predstave: Komedija

Datum: 13.1.2018 ob 19.30

Primerno za: Starejše od 14. leta

Vstopnina: 16 €, 14 € za študente in upokojence

Opis

SLG Celje
Song komedija
Kristof Magnusson: MOŠKI BRLOG / Männerhort

Prva slovenska uprizoritev

Režija: Sandy Lopičić.
Zasedba: Andrej Murenc, Vojko Belšak, Damjan M. Trbovc, Tarek Rashid, Tanja Potočnik

Premiera: 1. december 2017 

Kristof Magnusson (1976, Hamburg) je pisatelj, dramatik in prevajalec islandsko-nemškega porekla, ki živi in ustvarja v Berlinu. Poleg romanov in dram piše tudi kratke zgodbe in reportaže tako za nemške kot tuje časopise. V nemščino je prevedel številna islandska besedila.  Za svoje delo je prejel številne nagrade in priznanja. Njegovo pisanje odlikuje komičnost, lahkotnost in zabavnost.

Svetovno slavo mu je prinesla komedija Moški brlog, ki je bila prvič uprizorjena leta 2003 v gledališču Schauspiel Bonn in je čez noč postala kultna uspešnica. Do sedaj jo je uprizorilo več kot 80 gledaliških hiš po Evropi (Nemčija, Poljska, Češka, Finska, Švica, Slovaška …), med drugim so jo uprizorili tudi v Turčiji. Leta 2014 so po komediji posneli tudi istoimenski film.

Moški sovražijo šoping! Ni hujšega kot soboto preživeti v nakupovalnem centru, spremljati ženo in jo spodbujati pri njenih nakupih. Zato se trije prijatelji vsako soboto izmuznejo svojim ženam in si najdejo zatočišče v kleti nakupovalnega centra, svoj brlog, kjer se počutijo varne in lahko počnejo »moške« stvari, medtem ko njihove žene šopingirajo do nezavesti. Njihovi »moški« opravki so poležavanje na kavču, pitje piva, spremljanje nogometa in pritoževanje nad ženami. V njihovi moški idili jih zmoti gasilec, ki jim najprej pojasni, da vse, kar počnejo, ni dovoljeno, potem pa se tudi sam hitro pridruži skupini.

Režiser Sandy Lopičić (Stuttgart, 1973) je vsestranski glasbeno-gledališki nemško-bosansko-avstrijski multitalent: pianist, skladatelj, gledališki režiser in igralec. V Drami SNG Maribor je zrežiral songdramo Večno mladi, ki je na Dnevih komedije 2016 prejela nagrade žlahtna komedijantka, žlahtni režiser, žlahtna komedija po izboru strokovne žirije in po izboru občinstva.

Komedija Moški brlog se poigrava s številnimi moško-ženskimi stereotipi in razkrije humoren pogled na odnose med moškimi in ženskami, tokrat z moške perspektive. Duhovito komedijo o medsebojnih odnosih, potrošništvu in moškem prijateljstvu bodo še dodatno popestrili številni glasbeni hiti v živo.   

Predstav traja 1 uro in 45 minut in nima odmora.

Galerija