05 676 67 77 | info@avditorij.si

Orkester Slovenske filharmonije

Prizorišče: Avditorij Portorož

ORKESTER SLOVENSKE FILHARMONIJE

pod taktirko dirigenta Stefanosa Tsialisa

 

Program:

E. Humperdinck: »Janko in Metka« - uvertura

N. Rimski – Korsakov: »Sveti večer« - suita

***

P.I. Čajkovski : »Hrestač« - suita

 

Življenjepis dirigenta:

Grški dirigent Stefanos Tsialis (1964) od leta 2014 izjemno uspešno deluje kot glavni dirigent in umetniški vodja Atenskega državnega orkestra. V času njegovega mandata je obiskanost koncertov tega orkestra narasla kar za 40 odstotkov.

V minuli in letošnji sezoni  pripravlja nastope s Slovensko filharmonijo, katarskimi, turinškimi, nürnberškimi in filipinskimi filharmoniki, Solunskim državnim in Hamburškim simfoničnim orkestrom.

Stefanos Tsialis je študiral klavir na Novem solunskem konservatoriju, muzikologijo na Univerzi v Kopenhagnu ter dirigiranje na Akademiji za glasbo na Dunaju. Med njegovimi mentorji so bili tudi Leonard Bernstein, Vaclav Neumann in Rolf Reuter. Poleg tega govori kar osem jezikov. Med letoma 1997 in 2004 je bil šef dirigent Osrednjenemške komorne filharmonije, od 2001 do 2004 pa tudi stalni gostujoči dirigent Berlinskih simfonikov. Do leta 2009 je redno gostoval tudi v Meiningenškem državnem gledališču.

Dejaven je tako kot koncertni kot tudi operni dirigent, izvaja in snema pa tudi filmsko glasbo. Nastopal je z več kot 70 orkestri od Kanade in Združenih držav, prek Kube in Južne Afrike, do Evrope, Rusije in Turčije.

Vstopnina: 30 €.

 

Nakup vstopnic

Blagajna

  • Ob delavnikih med 8. in 12. uro na recepciji Avditorija Portorož - Portorose
  • Dve uri pred začetkom prireditev v Avditoriju Portorož - Portorose
  • Uro pred začetkom prireditev v Gledališču Tartini Piran, PKC Georgios, Križnem hodniku idr. prizoriščih
  • Možnost dostopa z invalidskim vozičkom