05 676 67 77 | info@avditorij.si

Hari Mata Hari - koncert odpade

Prizorišče: Avditorij Portorož

Portorož, 16.5. 2017

Spoštovani,
koncert Hari Mata Hari, napovedan za 25.5.2017, iz objektivnih razlogov ODPADE. Vsem, ki ste že kupili vstopnice, bomo denar vrnili.

Hvala za razumevanje.

***

Hari Mata Hari se je rodil leta 1961 v Sarajevu. Odraščal je v glasbeni družini in začel peti že pri rosnih šestih, pri desetih letih pa je prvič javno nastopil v domu kulture v Sarajevu. Prvo singl ploščo o rodnem Sarajevu "Poletjela golubica" je izdal leta 1979. Istega leta se je pridružil takrat eni najbolj popularnih sarajevskih skupin "Ambasadori" in z njimi  leta 1984 posnel prvi samostojni album "Zlatne kočije".

1986. je ustanovil skupino "Hari-Mata-Hari", s katero so pisali zgodovino sarajevske pop kulture. V izjemno plodnih letih do 1991. so izdali 5 albumov, ki so bili prodani v milijonskih nakladah. Postali so ena najbolj popularnih, najbolje prodajanih in nagrajenih jugoslovanskih skupin. Pesmi "U tvojoj kosi" "Ne bi te obranila", "Javi se" ," Kad dođe oktobar", "17-est ti je godina", "Svi moji drumovi", "Volio bi da te ne volim", "Što je bilo,bilo je", Strah me da te volim", "Otkud`ti ko sudbina", "Prsten i zlatni lanac", "Ja ne pijem ","Znam priču o sreći" ... so se v zgodovino in srca mnogih zapisale za vedno.

Zaradi vojne leta 1991 je skupina prenehala ustvarjati. Hari se je 1992. preselil v Skandinavijo, kjer je 1994. posnel album "Ostaj mi zbogom, ljubavi";  avtorski tandem Peco in Hari sta v pesmi prelila vso žalost tistega časa. Od takrat pa vse do danes  je "Hari-Mata-Hari" vse bolj solistični projekt.

Leta 1997 je izdal album "Ja nemam snage da te ne volim", s hiti "Ne lomi me", "Emina", "Upomoć". Leto za tem se je vrnil na sceno z velikim koncertom v  Skenderiji, nato pa še zmagal na bosanskem izboru za pesem Eurovizije s pesmijo "Starac i more". Sledila je vrsta spektakularnih koncertov v Sava centru v Beogradu. Avtorski tandem Peca in Hari leta 2000 posname enega najboljših albumov kariere, "Baš ti ljiepo stoje suze" in izpelje eno najuspešnejših turnej od Ljubljane do Skopja.

V svoji bogati karieri je Hari posnel duete z največjimi zvezdami bivše skupne države - Safetom Isovićem, Harisom Džinovićem, Dinom Merlinom, Nino Badrić, Tajči, Ivano Banfić, Halidom Bešlićem, Kemalom Montenom… , pel s sarajevsko filharmonijo in na koncertih sevdaha.

V svoji karieri se Hari vse bolj obrača k avtorskemu delu in piše za glasbenike kot so Nina Badrić, Severina, Lepa Brena...Vrhunec njegove kariere je prav gotovo zgodovinski nastop s pesmijo "Lejla " na Eurosongu v Atenah 2006, kjer je bil moralni zmagovalec. Leta 2008 je izdal album "Sreća", s katero je uresničil otroške sanje – koncert na stadionu Koševo v Sarajevu.

Več o Hariju lahko preberete na njegovem FB profilu: https://www.facebook.com/hmhofficialpage/, njegove pesmi pa lahko slišite tudi na uradnem Youtube kanalu.

Vstopnina: 24 eur.

 

 

 

Nakup vstopnic

Blagajna

  • Ob delavnikih med 8. in 12. uro na recepciji Avditorija Portorož - Portorose
  • Dve uri pred začetkom prireditev v Avditoriju Portorož - Portorose
  • Uro pred začetkom prireditev v Gledališču Tartini Piran, PKC Georgios, Križnem hodniku idr. prizoriščih
  • Možnost dostopa z invalidskim vozičkom