Novice

Vrhunski koncert Dubravke Tomšič Srebotnjak

Pianistka svetovnega slovesa, ki v Sloveniji koncertira le enkrat ali dvakrat letno, nas je sinoči počastila s svojo karizmatičnostjo in s simfoničnim orkestrom SNG Maribor pod vodstvom izjemnega maestra Simona Krečiča izvedla vrhunski koncert. Občinstvo jim je huronsko stoje aplavdiralo.
Foto: Jadran Rusjan.

Galerija

Javni razpis s pogoji za udeležbo na 38. festivalu Melodije morja in sonca

Z današnjim dnem objavljamo javni razpis s pogoji za udeležbo na 38. festivalu Melodije morja in sonca, ki bo 14. julija 2018 v Amfiteatru Avditorija Portorož. Rok za prijavo je 25. april 2018. 
Glasbenike in glasbene ustvarjalce vabimo k sodelovanju.

Dokumenti razpisa:

JAVNI RAZPIS ZA UDELEŽBO NA 38. FESTIVALU MELODIJE MORJA IN SONCA 2018.pdf
IL BANDO DI CONCORSO PUBBLICO PER LA PARTECIPAZIONE AL 38 FESTIVAL MMS 2018.pdf

Priloga 1 (specifikacija za izvedbo skladb v živo na 38. festivalu MMS).pdf
Allegato 1 (specificazione per l esecuzione dei brani dal vivo al 38 Festival MMS 2018).pdf

Priloga 2 (Izjava_za_38_festival_MMS).pdf
Allegato 2 (dichiarazione per il 38 Festival MMS).pdf


Zmagovalec 37. festivala Melodije morja in sonca je Isaac Palma

Galerija

Valentinovo v Piranu 2018

Sobota na Tartinijevem trgu je bila vsa v znamenju ljubezni: valentinova tržnica, ljubezenska sporočila na drevesu ljubezni, objemi in poljubi, slik-slik in glasba Valentin tria, zvečer pa še ples in zabava v Gledališču Tartini Piran z Manouche. Program je povezoval Iztok Gustinčič.
Nedeljski program zaradi dežja in vetra žal odpade.
Fotografije: Jadran Rusjan.

Galerija

16. Veliki pustni ples/XVI Gran ballo di carnevale

Tema 16. velikega pustnega plesa so bile zgodovinske osebnosti. In res so prišle, iz vseh časovnih obdobij, da bi se zabavale in naplesale v ritmih glasbe Blue Angel Ganga in DJ Adriana Roja. Organizator plesa je Samoupravna skupnost italijanske narodnosti Piran. Fotografiral je Jadran Rusjan.

Galerija

Tradicionalni ognjemet v Portrožu razsvetlil deževno nebo

Po sinočnjem Silvestrovanju v Piranu, kjer so obiskovalci novo leto dočakali ob glasbi Big Foot Mame in Isaaca Palme, je na novoletno popoldne tudi letos nebo nad Portorožem razsvetlil ognjemet. Dobesedno, lahko rečemo, saj so nebo pokrivali oblaki in dež; Isaac Palma je tako namesto na Trgu Prekomorskih brigad nastopil v okrepčevalnici Pri pomolu.
Vsem, ki ste bili z nami sinoči in danes, hvala za obisk, ostalim povabilo velja za prihodnjič. Srečno in prešerno 2018!
Fotografiral je Jadran Rusjan.

Galerija

Silvestrovanje v Piranu

Po gledališki predstavi v Gledališču Tartini Piran, komediji Dejansko Gospod, se je Silvestrovanje nadaljevalo na Tartinijevem trgu. Zbrani so se zabavali ob glasbi Isaaca Palme in Big Foot Mame. Srečno 2018 sta vsem zaželela tudi piranski župan Peter Bossman in podžupanja Meira Hot. Večer je povezoval Iztok Gustinčič.
Fotografije: Jadran Rusjan.

Galerija

Božično-novoletni koncert z Orkestrom Slovenske filharmonije

Magični utrinki preteklosti - božične pravljice in praznične zgodbe ljudskih izročil so v glasbeni preobleki skladateljev Humperdincka, Rimskega Korsakova in Čajkovskega sinoči zazveneli v vrhunski izvedbi Orkestra Slovenske filharmonije pod taktirko Stefanosa Tsialisa.
S koncertom in zdravico novemu letu smo zaključili 45.leto delovanja Avditorija Portorož. 
Foto: Jadran Rusjan.

Galerija